reklamı kapat

POPÜLER

2021 Nissan Qashqai

2021 Nissan Qashqai; yeni nesil tanıtımı öncesi hibrit motordan detaylar geldi

Bu yılın merakla beklenen modellerinden olan 2021 Nissan Qashqai, hibrit odaklı yenilenmiş bir ürün gamıyla karşımızda olacak.

2020’nin son günlerinde paylaşılan kokpit görselleriyle geleceğinin sinyallerini vermeye başlayan 2021 Nissan Qashqai için parçalar yavaş yavaş yerine oturuyor. Uzun süredir devam eden test sürecinde adım adım sona gelen marka, yeni nesilde kullanılacak hibrit motor dinamikleri hakkında detayları bugün itibarıyla servis ediyor. Nissan’ın e-Power hibrit sisteminin Avrupa pazarında sunulacağı ilk model olacak yeni Qashqai, kullanıcı deneyimi konusunda da kendine has bir yaklaşımla asfalta çıkacak. Yeni modelin bu yılın ikinci yarısı içerisinde karşımızda olacağını da detaylar öncesinde belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Nissan Qashqai için masada görünen motorlar

Nissan, tıpkı e-Pedal sisteminde olduğu gibi e-Power modelinde de farklı bir hibrit motor yaklaşımıyla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışacak. Marka, mühendislik olarak diğer hibritlerin aksine kombinasyonda kullanacağı içten yanmalı motoru bir menzil artırıcı olarak devreye alacak. Bu da motorun temel odağının kullanılacak bataryayı şarj etme üzerine şekilleneceği anlamına geliyor. Nissan’a göre bu durum hem yakıt ekonomisinde hem de karbon emisyonunda çok daha başarılı değerlerin elde edilmesine olanak tanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Qashqai’nin e-Power versiyonunda, tamamen bu amaca özel olarak geliştirilen 1,5 litrelik benzinli motor konumlandırılacak. Kendi başına 155 beygir güç üreten bu motora yaklaşık 190 beygir güç üreten elektrik motoru eşlik edecek. Bu ikilinin kombinasyondaki değeriyse henüz açıklanmış değil. Bu modelin sadece ön tekerlekten çekişli altyapıya ve ilk olarak Leaf’de gördüğümüz e-Pedal sistemine sahip olacağı da şu aşamada netlik kazanan detaylar arasında. Qashqai’nin diğer motor seçenekleri arasında grubun diğer üyelerinden de bildiğimiz 1,3 litrelik mild-hybrid seçenek de olacak. Bu bu motor 140 ve 160 beygirlik iki versiyonla listelerde yer alacak. Dört tekerlekten çekişli altyapı ve yeni Xtronic CVT şanzımanın sadece 160 beygirlik kombinasyonda olacağı da gelen detaylar arasında.

İlginizi çekebilir

Nissan Altima kar canavarına dönüştü!