reklamı kapat

POPÜLER

2021 Nissan Qashqai

2021 Nissan Qashqai cephesinden tanıtım öncesi yeni ipuçları

Tanıtımına sayılı günler kalan 2021 Nissan Qashqai, beraberinde getireceği radikal tasarım dinamiklerinden mesajlar vermeye devam ediyor.

Bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek tanıtımıyla birlikte karşımıza çıkarılacak olan 2021 Nissan Qashqai için geri sayım süreci devam ediyor. Artık son virajları içerisinde olduğumuz etkinlik öncesinde yeni nesil için resmi kaynaklardan ipuçları gelmeye devam ediyor. Değişen tasarım dinamiklerine odaklanan bu ipuçlarından gelen yeni parça ile, Qashqai’nin arka stoplarındaki çizgiler de kendisini göstermeye başlıyor. Ön bölümdeki radikal tasarım değişiminin de kendisini bir kez daha hissettirdiği paylaşım, bizi nasıl bir Qashqai’nin beklediği düşüncesini daha somut şekilde ortaya koyuyor.

2021 Nissan Qashqai kokpitinde de önemli geliştirmeler olacak

Üçüncü nesille birlikte Qashqai’nin en çok eleştirilen noktalarının başında gelen multimedya sisteminde de ciddi yenilikler bizi bekliyor. 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı ve 10,8 inçlik baş üstü ekran gibi parçalar da modern dokunuşlar arasında yer alacak. Qashqai’nin malzeme kalitesine de el atıldığını bu aşamada söylemek mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan’ın e-Power hibrit sisteminin Avrupa pazarında sunulacağı ilk model olacak yeni Qashqai, kullanıcı deneyimi konusunda da kendine has bir yaklaşımla asfalta çıkacak. Nissan, tıpkı e-Pedal sisteminde olduğu gibi e-Power modelinde de farklı bir hibrit motor yaklaşımıyla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışacak. Qashqai’nin e-Power versiyonunda, tamamen bu amaca özel olarak geliştirilen 1,5 litrelik benzinli motor konumlandırılacak. Kendi başına 155 beygir güç üreten bu motora yaklaşık 190 beygir güç üreten elektrik motoru eşlik edecek. Qashqai’nin diğer motor seçenekleri arasında grubun diğer üyelerinden de bildiğimiz 1,3 litrelik mild-hybrid seçenek de olacak. Bu bu motor 140 ve 160 beygirlik iki versiyonla listelerde yer alacak. Dört tekerlekten çekişli altyapı ve yeni Xtronic CVT şanzımanın sadece 160 beygirlik kombinasyonda olacak.

İlgili video

Nissan Leaf Nismo