reklamı kapat

POPÜLER

2021 Nissan Qashqai

2021 Nissan Qashqai; yeni nesille gelecek meydan okumadan önemli detaylar

Devam eden geliştirme sürecinden ilk resmi detaylarıyla nabız vermeye başlayan 2021 Nissan Qashqai, radikal değişimleri beraberinde getirecek.

Sınıfının yaratıcısı olarak başladığı yarışta uzun süre liderliği kimseye bırakmayan Qashqai, PSA grubunun son yıllardaki atılımının gerisinde kaldı. Atılan ufak makyaj hamleleriyle parça parça geliştirme alan model için artık radikal bir dönüşüm vakti. Bunun için uzun süredir çalışma gerçekleştiren Nissan cephesi de nihayet süreçle ilgili ilk resmi detayları paylaştı. Test sürecinde kamuflajlı görsellerin yanında ipucu niteliğindeki bir fotoğrafı da paylaşılan 2021 Nissan Qashqai için artık tanıtım takvimi de netleşmiş durumda. Eğer her şey planlandığı gibi giderde yeni nesli önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde karşımızda göreceğiz.

2021 Nissan Qashqai için açıklanan detaylar

Markasının en çok satan modellerinden birisi olan Qashqai, 2021 model yılıyla birlikte üçüncü nesline kavuşacak. Bu nesille birlikte bizleri Renault ortaklığıyla geliştirilen CMF-C altyapısı da bekliyor. Bu altyapı bir öncekine göre yüzde 50 oranında daha dayanıklı bileşen içeriyor. Yeni bileşen sayesinde bizleri sürüş deneyimi olarak daha tatminkar bir Qashqai bekliyor olacak. Aynı zamanda bu 60 kilogramlık ağırlık avantajını da beraberinde getiriyor. Nissan’ın konfor odaklı attığı hamlelerin diğer kısmında süspansiyon sistemi geliyor. Ön bölümde iyileştirilmiş MacPherson yaylar arka tarafta ise torsiyon çubuğu konumlandırılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan için Avrupa’da yeni altyapıyı kullanacağı ilk modellerden olacak Qashqai, bu sayede markanın yeni hibrit dinamiklerine de kavuşacak. 1,3 litrelik motorun başlangıç jeneratörlü hibrit sistemle kombin edileceği bu birliktelikle saf elektrikli sürüş deneyimine de göz kırpıyoruz. Bu teknolojik sürüşü son nesil elektrikli destek sistemlerinde de göreceğiz. Üretimi İngiltere’de yapılacak Qashqai ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Yeni Honda Civic’ten ilk ipuçları geldi