reklamı kapat

POPÜLER

2022 Nissan Juke Hybrid

2022 Nissan Juke; yeni model yılıyla birlikte hibrit motor geliyor

 - Güncelleme: 28 Şubat 2022 18:33

Önümüzdeki yaz döneminden itibaren ürün gamındaki yerini alacak 2022 Nissan Juke Hybrid, teknik ve tasarım tarafında farklarla geliyor.

2023 yılı itibarıyla ürün gamının tamamında elektrikli veya hibrit model seçeneği sunmak üzerine revizyonlarına devam eden Nissan, yeni nesil Qashqai sonrasında Juke için de düğmeye basıyor. 2022 model yılıyla birlikte ailenin giriş seviyesindeki kompakt SUV modeline Hybrid versiyonu getireceğini duyuran marka, bu araçtaki teknik detayların da öne çıkanlarını paylaşmayı ihmal etmedi. Emisyon ve tüketim konusunda hissedilir avantajlar getirme iddiası taşıyan 2022 Nissan Juke Hybrid cephesinde, Renault ortaklığından gelecek 1,6 litre motorlu hibrit kombinasyon bizi bekliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Nissan Juke Hybrid teknik özellikleri

Juke Hybrid’in kaputunun altında, Renault cephesinde Captur ve Arkana gibi modellerde konumlandırılan motor konumlandırılıyor. Renault cephesinde “E-Tech” olarak isimlendirilen bu sistemin Nissan tarafındaki karşılığı “e-Power” olacak. Tek başında 94 beygir güç ve 148 Nm tork üreten 1,6 litrelik motora, elektrik motorunun entegre edilmesiyle birlikte 140 beygirlik bir kombinasyon kullanıcıları bekliyor. Renault’da 160 beygirlik güç kombinasyonuyla da tercih edilebilen bu motorla birlikte şehir içi yakıt tüketiminde yüzde 40’a kadar gerilemenin yakalanabildiği vurgulanıyor. Karma tüketim değerinde ise yüzde 20’ye kadar iyileşme vadediliyor. Şehir içi sürüşlerde elektrikli olarak yol kat edilebilme desteği sayesinde daha ekonomik sürüşün kapılarını aralayacak olan Juke Hybrid için 100 kilometrede ortalama 5,2 litrelik karma tüketim değeri veriliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hybrid versiyon kaputunun altındaki değişimler kadar, aerodinamik açıdan verimliliği artırmak adına tasarımsal farkları da beraberinde getiriyor. Ön tamponda hava giriş yönetimi için revizyonların yapıldığı modelde arka spoiler için de benzer kaygı üzerinde değişimler yapıldığını görüyoruz. 17 ve 19 inçlik yeni jant setleriyle de farkını ortaya koyacak olan model, buradaki tasarım şemasını tamamen elektrikli Ariya’dan almış olması dikkat çekiyor. Nissan’ın yeni marka logosu da hibrit modelle birlikte ayırt edebileceğimiz detaylar arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit tarafında da ufak değişimlerin gözlemleneceği modelin buradaki en büyük farkı ise bagaj hacmindeki kaçınılmaz gerileme olacak. Yeni nesil Honda HR-V’de de gözlemlediğimiz gibi, bataryaların arka bölümde konumlanması sebebiyle 68 litrelik hacim kaybı yaşayan Juke Hybrid, 354 litrelik hacim sunacak. Koltuklar katlandığında ise 1.237 litrelik hacim kullanıcıları bekliyor. Dijital ekranlarda yazılım revizyonu ve yeni sürüş modu gibi deneyim farkları da olacak modelin fiyatları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR