reklamı kapat

POPÜLER

2022 Nissan Leaf
Nissan

2022 Nissan Leaf; yeni makyaj operasyonu “çekici” silahlarla geldi

 - Güncelleme: 23 Şubat 2022 21:02

Donanım ve tasarım tarafında geliştirmeler getiren 2022 Nissan Leaf, teknik tarafta ise yola alıştığımız değerlerle devam ediyor.

10 yılı aşkın sürede elektrikli otomobil dünyasının önemli temsilcilerinden birisi haline gelen Nissan Leaf, ikinci jenerasyonuyla devam eden macerasında 2022 yılına makyajlanarak giriş yapıyor. Son geliştirmelerini aldığı 2020’nin ardından bu kez çok daha hissedilir değişimleri beraberinde getirecek olan yeni makyaj operasyonu, özellikle tasarım tarafında aracı daha dikkat çekici kulacak silahlar barındırıyor. Kısa süre önce Türkiye satışları başlayan Qashqai’den de bildiğimiz yeni renk seçeneklerinin yanında, 17 inçlik yeni jant setleriyle öne çıkan 2022 Nissan Leaf, teknik tarafta ise iki farklı seçenekle satışa sunulmaya hazır.

Nissan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik detaylarla 2022 Nissan Leaf

Dış tarafta gelen tasarım dinamiklerinin yanında Leaf’in kokpit tarafında daha çok işlevsellik üzerine çalışıldığını görüyoruz. Aracın kabininde radikal bir tasarım değişimi yapılmazken, 9 inçlik multimedya ekranda yapılan yeniliklerle Apple CarPlay ve Android Auto gibi destekler artık sunulur konuma geliyor. Bunun yanında yeni nesil aktif ve pasif sürüş destek asistanlarının yer aldığı ProPilot da güvenlik tarafında aracı bir üst kademeye çıkartmayı garanti ediyor. Makyajlanan Leaf’in batarya tarafında 40 kWh ve 60 kWh’lik iki farklı versiyonu tercih edilebilecek. WLTP standartlarında en iyi menzil derecesi 385 kilometre olarak verilen Leaf’in motor tarafında da iki farklı kademesi olacak. Tek elektrik motorunun standart olduğu ailede, giriş seviyesi paket 150 PS güçle gelirken, büyük bataryalı Leaf e+ ile birlikte bu değer 218 PS’e kadar yükselecek. Fiyatları henüz açıklanmayan modelin diğer tüm detaylarını önümüzdeki günlerde alacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR