reklamı kapat

POPÜLER

2022 Peugeot 308 için ilk niteliğinde 3D baskı teknolojili aksesuarlar geliyor

Alanında birbirinden önemli isimlerin bir araya gelmesiyle 2022 Peugeot 308 ürün gamı için dünyaya ilk niteliğinde bir 3D baskı yaklaşımı kullanıcıları bekliyor.

Türkiye satışlarının başlaması için geri sayımın devam ettiği yeni jenerasyon 308, son dönemlerde Avrupa merkezli olarak yakaladığı başarılarla gündemde. Red Dot’tan tasarım tarafında da ödülünü ve getiren model, yenilikçi yaklaşımını farklı dinamiklerle öne çıkartmak istiyor. Bu kapsamda HP, Mäder ve ERPRO ile ortaklığa giden Peugeot, 3-Boyutlu baskı teknolojisi ile yaratılmış araç içi aksesuarları 308 ailesine entegre ediyor. 2022 Peugeot 308 ürün gamında sunulacak olan aksesuarlar, yeni HP Multi Jet Fusion (MJF) 3D baskı teknolojisi kullanılarak 3-Boyutlu olarak yazdırılıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Peugeot 308 için özel materyal hayata geçiriliyor

Sürdürülebilir üretim süreçleri arayışında önemli bir rol oynayan ve kullanımı giderek daha yaygın hale gelen 3-Boyutlu baskı teknolojisinin 308’e olan bu entegrasyonu, giderek talepleri yükselen pazarın ihtiyaçlarına uyum sağlama tarafında da önemli bir atılım olacak. Geçtiğimiz süreçte de farklı markalarda örneklerini gördüğümüz bu teknolojiyle birlikte her türlü özel obje ve aksesuar, pahalı kalıplara ve imalat aletlerine ihtiyaç olmadan üretilebiliyor. Ultrasint Termoplastik Poliüretan (TPU) olarak bilinen malzeme, HP Inc. ve BASF ortaklığıyla 308’in kokpitine geliyor. TPU malzemesinin ilk kez kullanıldığı model olarak lanse edilen 308’de güneş gözlüğü tutucusu, kutu tutucu ve telefon/kart tutucu gibi birçok aksesuar özel olarak tasarlanacak.

İlgili video