reklamı kapat

POPÜLER

2021 Peugeot 308

2021 Peugeot 308 ile gelen yeni i-Cockpit’ten öne çıkanlar [Video]

Tasarımındaki radikal çizgiler kadar kokpitiyle de iddialı olan 2021 Peugeot 308, yeni yaşam alanından öne çıkanlarıyla karşımızda.

Peugeot’nun son yıllarda pazardaki kullanıcı eğilimleri doğrultusunda SUV ürün gamını geliştirme ve genişletme konusunda adımlar attığını biliyoruz. Bu kapsamda 3008 ve 5008 modellerini MPV çizgilerinden çıkartarak adeta bir evrimle SUV sınıfına taşıyan Fransız üretici, 2008’i de bu dönüşüme başarılı şekilde entegre etti. Marka yüzünün ilk temsilcileri olan bu isimlere biraz yavaş da olsa 508 ve 208 gibi binek sınıftaki üyeler de eşlik etti. 308 ise 2013 yılında kavuştuğu T9 kodlu ikinci jenerasyonuyla 8 yıl gibi uzun bir süredir yollardaki varlığını sürdürüyordu. 2021 Peugeot 308 ise beklenenden çok daha uzun süren üçüncü nesli beraberinde getiren araç olarak geçtiğimiz hafta karşımıza çıkarıldı. Beklediğimize değen özellikleriyle örtülerinden kurtulan model için resmi kaynakların tanıtım kampanyaları da devam ediyor. Radarımıza son takılan parçanın merkezinde ise yeni 308 ile birlikte gelen yeni i-Cockpit sistemi var.

2021 Peugeot 308 yeni nesil i-Cockpit’in de ilk temsilcisi

Yeni 308, Fransız üreticinin yenilenen logosuyla tanıtımı gerçekleştirilen ilk otomobil olmasıyla da tarihteki yerini şimdiden alıyor. Belli ki Peugeot cephesi bir süredir “ihmal ettiği” kompakt modelinden ilkler niteliğindeki parçalarla “özür dilemeye” karar vermiş. Bununla birlikte i-Cockpit yaşam alanını da revize ettiği ilk model olarak 308’i yollarda karşımıza çıkartacak bir Peugeot’dan bahsediyoruz. Yeni yaşam alanından öne çıkan özelliklerle ilgili bir video paylaşan marka burada ilk olarak tamamen yenilenen 3D sürücü ekranına işaret ediyor. Yazılımsal olarak önemli oranda iyileştirilen bu ekran güvenliğe de etki edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konsolun merkezinde tasarımıyla da ailenin diğer üyelerinden ayrılan 10 inçlik mutlimedya ekran bizi karşılıyor. Çoklu ekran desteği sayesinde aynı anda birden fazla verinin görüntülenebildiği yeni arayüz, kişiselleştirilebilirlik yetenekleriyle de fazlasıyla cömert olacak. Bu ekranın altında konumladırılan ve fiziki gibi görünen dijital düğmelerin de kısayol işlevi üzerinden özelleştirilebilir olması da güzel düşünülmüş detaylar arasında. Yeni 308 ailesi bunlar gibi pek çok teknolojik özelliğinin yanında dış tasarımıyla da pazara ayrı bir soluk getirmeye hazır. Aracın asfalt üzerindeki tepkileri de şüphesiz var olan bu iddiayı nihai sonuca ulaştırmamız için temel etken olacak. Tüm bunlara ek olarak yeni 308 ile birlikte artık vites topuzu yerine vites seçici bizi bekliyor. Volkswagen grubunun tüm üyelerine yansıttığı bu yeni yüz sayesinde orta konsolda daha ferah bir alan yaratılabiliyor. Yeni 308 ile ilgili merak ettiğiniz detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.