reklamı kapat

POPÜLER

2022 Skoda Fabia
2022 Skoda Fabia
2022 Skoda Fabia
2022 Skoda Fabia

2022 Skoda Fabia Türkiye’de; işte fiyat ve versiyonlar

 - Güncelleme: 19 Mart 2022 18:18

Saatler önce listelere giriş yapan 2022 Skoda Fabia, üç farklı versiyon üzerinden tercih edilebiliyor.

Geride bıraktığımız 2021 içerisinde Avrupa merkezli olarak satış macerası başlayan dördüncü nesil Fabia, bu süreçte farklı versiyonlarıyla da karşımıza çıkmıştı. Yenilenen silahlarıyla belkide segmentinin en iddialı araçlarından birisi olarak lanse edebileceğimiz model için Türkiye macerası mart ayı itibarıyla başladı. Saatler önce listelere giriş yaptığını gördüğümüz 2022 Skoda Fabia, üç farklı versiyon üzerinden tercih edilebiliyor. 1.0 litrelik turbo benzinli motorun çevresinde şekillenen ailenin başlangıç fiyatı 379.900 TL’den karşımıza çıkıyor. Fiyatlar zirvede 460 bin TL sınırında.

2022 Skoda Fabia
2022 Skoda Fabia
2022 Skoda Fabia

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Skoda Fabia fiyat listesi

Skoda’nın kısa süre önce resmi kaynakları üzerinden paylaştığı liste şu şekilde;

1.0 TSI 95 PS Elite 379.900 TL
1.0 TSI 110 PS DSG Elite 427.400 TL
1.0 TSI 110 PS DSG Premium 459.900 TL


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Skoda Fabia için öne çıkan özellikler

Yeni Fabia’da en dikkat çeken noktalardan birisi şasi ve süspansiyon noktasında farklı seçeneklerin sunuluyor olması. Performans odaklı formülde otomobilin yükseklik değeri standart versiyona oranla 15 milimetre aşağı çekilerek, daha tepkisel ve sportif bir sürüşe cevap verebilecek limitlere çekiliyor. Skoda’nın “Rough-Road” olarak isimlendirdiği paket ise bir anlamda Fabia’ya Hyundai i20 ve Ford Fiesta Active örneklerinde gördüğümüz hafif arazi odaklı deneyimin kapılarını açıyor. Bu versiyonda tamamen farklı bir süspansiyon ve yay sistemi kullanan Skoda, aracın alt bölümüne ekstra koruma da dahil edecek. “Rough-Road” paketiyle birlikte Fabia’nın yerden yükseklik değeri bu kez 15 milimetre daha yukarı taşınacak.

MQB A0 platformu üzerine geliştirilen Fabia, yeni platformla birlikte önceki nesline göre 111 milimetre daha uzun bir otomobil olacak. Aracın 2.564 milimetrelik aks mesafesi değeri de beraberinde 94 milimetre gibi çok önemli bir artışı getiriyor ki bu da doğrudan bagaj alanı kısmında 50 litre olarak paylaşılan gelişimin temel sebepleri arasında. Standart olarak 380 litrelik bagaj hacmiyle gelen Fabia, bu alanda sınıfının lideri olarak sahneye çıkıyor. Koltukların pasif hale getirilmesi durumunda 1.190 litrelik bir alan yakalamak da mümkün.


Skoda, yeni nesille birlikte Fabia’nın iç yaşam alanında da elini çok ciddi oranda güçlendiriyor. Artırılan ebatlar sayesinde 380 litrelik bagaj hacmi sunar hale gelen otomobilin sınıf liderliğini ele aldığı bir mücadele bizi bekliyor. Yaşam alanında da daha ferah kullanıcı deneyimini getirecek olan bu artışlara paralel olarak, yeni Fabia’da sunulan panoramik cam tavan özellikle arka tarafta oturan kullanıcıların standartlarını yüksek oranda etkileyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpitin tasarımına baktığımızda da, Skoda’nın detaylara başarılı şekilde oynadığını görüyoruz. Kapı kolları, havalandırma çıkışları, konsol yerleşimi, arka kol dayama, okuma ışıkları ve ambiyans aydınlatma gibi pek çok detay keyif veren bölümler arasında. 10,25 inçlik dijital sürücü ekranının yanında en üst noktada 9,25 inçe kadar yükselen multimedya ekran, ailenin zirve modellerinden alıştığımız standartları Fabia’ya getirecek. Güvenlik konusu da dördüncü nesille birlikte Fabia’da sınıf atlıyor. Artık dokuz hava yastığıyla gelen kompakt sınıf temsilcisinde son teknoloji aktif ve pasif asistan destekleri kullanıcıları bekliyor. Adaptif hız sabitleyici, şerif takip asistanları, trafik levhaları ve yaya algılama gibi desteklerin dışıda otomatik park asistanı da Fabia’yı teknoloji klasmanında yeni bir noktaya taşıyacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fabia’nın Türkiye’de satışa sunulan 1.0 litrelik turbo motor 95 ve 110 PS’lik iki farklı güç seçeneğinde versiyonu da kullanıcıları bekliyor. Bu versiyonların tork değerleri de sırasıyla 175 Nm ve 200 Nm olarak değişiklik gösteriyor. Bu kombinasyonda otomatik şanzımanı tercih etmek isteyenlerinse 110 beygirlik versiyona yönelmesi gerekecek. 1.0 litrelik motorda Fabia’nın yakaladığı en yüksek sürat değeriyse 205 km/s.

İlgili video