reklamı kapat

POPÜLER

2022 Suzuki S-Cross

2022 Suzuki S-Cross; Türkiye satışları öncesi, yenilenen model hakkında bilmeniz gerekenler

İlk örnekleri Türkiye’ye giriş yapan 2022 Suzuki S-Cross, güçlenen silahlarıyla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışacak.

Suzuki’nin yaklaşık 15 yıldır ürün gamında yer verdiği kompakt crossover modeli SX4 S-Cross, 2021’in son günlerinde gerçekleştirilen tanıtımla birlikte yeni jenerasyonuna geçiş yaptı. Fiat ile gerçekleştirilen ortaklıkla bir dönem “Sedici” adıyla da farklı kitlelere ulaşan modelinde üçüncü jenerasyonla birlikte isim sadeleştirmesine giden Suzuki, artık sadece S-Cross adıyla yola devam edecek. Yaz dönemiyle birlikte Türkiye satışlarının başlaması planlanan 2022 Suzuki S-Cross, kısa süre önce ilk örnekleriyle birlikte Türkiye’ye giriş yaptı. Önümüzdeki süreçte düzenlenecek olan özel etkinlik kapsamında tanışmayı beklediğimiz yeni nesil için bu tanışma öncesinde öne çıkan detayları tekrar bir araya getirmek hiç fena olmayacak.

2022 Suzuki S-Cross güçlenen tasarımıyla geliyor

İkinci jenerasyonunun satış sürecinde bir makyaj operasyonu aldığını bildiğimiz model, üçünü nesille birlikte tasarım olarak kesinlikle daha dikkat çekici seviyeye getirilmiş durumda. Tamamen yenilenen ve aracın daha güçlü görünmesini sağlayan ön bölümde, LED ışıklandırma grubunun yapısı ve daha yukarıda konumlandırılan burun dikkat çekiyor. S-Cross’un piyano siyahına boyanmış, büyük ön ızgarası ve krom çıta üzerine yerleştirilen Suzuki logosu da yeni karakterindeki temel bileşenler arasında. Arka bölümde de aracı daha güçlü göstermek adına ışıklandırma gruplarında daha büyük bir yapı tercih edildiğini görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son olarak aracın 4.300 milimetre uzunluk, 1.785 milimetre genişlik, 1.585 milimetre yükseklik ve 2.600 milimetre aks mesafesi değerlerine baktığımızda ise ikinci nesile göre fark barındırmadığını söyleyebiliyoruz. Kokpit tarafında da konsola entegre edilmiş 9 inçlik multimedya ekran (Apple CarPlay ve Android Auto destekli) en ayırt edici değişim konumunda. Donanım tarafında ise; anahtarsız çalıştırma, ısıtmalı ön koltuklar, çift bölgeli klima, adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarısı, trafik işareti algılama, 360 derece park kamerası, ön-arka park sensörü gibi kullanıcıların çok fazla faydalanabileceği seçenekler listelerde olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputunun altında 1,4 litrelik turbo beslemeli motorun 48V mild-hybrid entegrasyonuyla harmanlandığı bir dinamizm barındıran yeni S-Cross, yaklaşık 130 beygir güç ve 235 Nm’lik tork değerlerine sahip olacak. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle birlikte üçüncü neslin en iyi 0-100 derecesi 9,5 saniye olarak da teknik tabloya yansıyor. 6 kademeli manuel veya otomatik şanzımanla gelen aracı segmentindeki diğer modellerden ayıracak en büyük özelliklerin başında ise dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebiliyor olması var. Fiyatları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan yeni Suzuki S-Cross ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.