reklamı kapat

POPÜLER

2022 Toyota Urban Cruiser Hyryder

2022 Toyota Urban Cruiser Hyryder; Suzuki S-Cross’un kardeşi önemli tasarım farklılığıyla geldi

 - Güncelleme: 06 Temmuz 2022 22:33

Hindistan pazarındaki rekabete yeni bir soluk getirecek olan 2022 Toyota Urban Cruiser Hyryder, Avrupalı motorlarıyla dikkat çekiyor.

Toyota’nın bir dönem Türkiye’de de gördüğümüz Urban Cruiser rozeti, Avrupa pazarı dışındaki kulvarlarda yola devam ediyor. Suzuki ile gerçekleştirilen ortaklığın yeni yansıması olan 2022 Toyota Urban Cruiser Hyryder, özellikle tasarım tarafında son dönemin dikkat çekici yaklaşımlarına odaklanıyor. Teknik altyapı tarafında Avrupa’da sunulan hibrit teknolojisini barındırması sebebiyle Hindistan’da önemli bir güçle yola çıkacak olan Urban Cruiser Hyryder, ebatsal olarak bakıldığında uzunluk tarafında CH-R ile yakın bir yapıda konumlanıyor. Modelin bölgedeki doğrudan rakipleri ise Skoda Kushaq ve Hyundai Creta olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Toyota Urban Cruiser Hyryder verimliliğiyle ön planda olacak

4.365 milimetre uzunluk, 1.795 milimetre genişlik, 1.635 milimetre yükseklik ve 2.600 milimetre aks mesafesi değerleri, Hyryder’ın detaylı ebatsal verileri olarak karşımıza çıkıyor. Altyapı kardeşi olan S-Cross ile aks mesafesi değerini paylaşan model, diğer tüm kriterlerde ufak da olsa bir adım önde konumlanıyor. Aracın içerisine baktığımızda ise yine Suzuki odaklı detaylar kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Sürüş modu seçici, 9 inçlik multimedya panel ve 7 inçlik sürücü ekranı gibi temel kokpit bileşenlerinde paylaşım söz konusu. Donanım tarafında açılabilir cam tavan, 360 görüş kamera, soğutmalı koltuklar ve uzaktan akıllı cihazlar ile araca bağlanabilme gibi teknolojiler dikkat çekici. Yeni Hyryder’da Avrupa’da gördüğümüz aktif ve pasif sürüş desteklerinin benzer oranda yer verilmediğini de belirtmeden geçmeyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputun altı ise modelin en Avrupalı karakterini taşıyor. Benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle gelen modelde 1,5 litrelik benzinli motor 12V’luk başlangıç jeneratörlü hafif hibrit destek ile 102 PS güç ve 135 Nm tork sunuyor. Gerçek anlamlı bir hibrit deneyim içinse 1,5 litrelik aynı ünitede daha güçlü elektrik motoru ve batarya kombinasyonu kullanıcıları bekliyor olacak. Burada Türkiye pazarına yeni giriş yapan kompakt SUV modeli Yaris Cross ile aynı motor dinamiğine yer verildiğini söyleyebiliriz ki rakamlar da 116 PS güç ve 141 Nm tork üzerinden zaten bunu gösteriyor. Özellikle tam hibrit versiyonunda segmentinin en verimli modeli olma iddiasını taşıyan Urban Cruiser Hyryder, Hindistan pazarına bu yıl içerisinde kademli olarak sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR