reklamı kapat

POPÜLER

2021 Toyota Land Cruiser

2021 Toyota Land Cruiser; arazinin efsanesi yeni seriye geçiş yaptı

 - Güncelleme: 10 Haziran 2021 11:56

Yepyeni platformu beraberinde getiren 2021 Toyota Land Cruiser, iyileştirilen değerleriyle önceki nesile göre daha verimli.

Toyota cephesinin bir süredir hazırlıklarından bizleri haberdar ettiği “Seri 300” Land Cruiser, geçtiğimiz günlerde sızıntı görselleriyle de gündeme gelmişti. 2021 model yılıyla birlikte önemli değişimlerin yapılacağını bildiğimiz modelin küresel tanıtım etkinliği nihayet gerçekleşti. Dijital lansman üzerinden gerçekleştirilen etkinlikte öne çıkan yeniliklerini gördüğümüz 2021 Toyota Land Cruiser, modernleşmenin yanın altyapıda önemli geliştirmeleri beraberinde getiriyor. Toyota’nın SUV pazarında bir ilk olarak lanse ettiği geliştirilmiş süspansiyon sistemiyse, aracın arazi dışı sürüşlerdeki yeteneklerini yeni bir boyuta taşıma iddiasında.

2021 Toyota Land Cruiser, GR Sport versiyonuyla daha sportif görünüyor

Yeni seriyle birlikte yepyeni bir altyapı mimarisine geçiş yapılan Land Cruiser, önceki nesline göre çok ciddi hafiflemiş durumda. Yeni platform sayesinde 200 kilogram zayıflayarak daha atletik olan modelin, ralli pilotları tarafından gerçekleştirilen testlerden tam not aldığı ifade ediliyor. Ebatsal ve tasarım dinamikleri ise önceki nesilden pek farklı değil. 32 derecelik yaklaşma ve 24 derecelik uzaklaşma açısıyla arazi limitleri de 200 Serisi ile aynı olan modelin, aks mesafesi, yükseklik ve uzunluk değerleri de aynı. Aracın tasarımında da ufak modernizasyonlar dışında radikal etki söz konusu değil. Işıklandırmalarla gelen bu dokunuşlar, GR Sport versiyonunu ızgara ve gövde panellerindeki ufak farklılıklarla çeşitlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yenilenen Land Cruiser’ın kaputunun altında ise iki farklı seçenekle yola devam ediliyor. Her ikisi de altı silindirli olan bu motorların giriş seviyesinde 3,3 litrelik V6 dizel konumlanıyor. 310 PS güç ve 700 Nm tork üreten bu motorun bir üst ayağında ise benzinli seçenek var. Bu motoru tercih eden kullanıcılarıysa 415 PS güç ve 650 Nm tork değerleri bekliyor olacak. Standart olarak 10 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilen motorlar, hafiflemenin ve verimliliğin de etkisiyle önceki versiyondakine göre yüzde 10 oranında daha az karbon salınımı vadediyor. Fiyatları henüz açıklanmayan yeni Land Cruiser’ın önümüzdeki yaz döneminde kademeli olarak sokaklara çıkması bekleniyor.

İlgili video

Toyota bZ4X