reklamı kapat

POPÜLER

2023 Ford Maverick Tremor

2023 Ford Maverick Tremor; beğeni toplayan model için arazi yeteneğini artıran versiyon

 - Güncelleme: 03 Ağustos 2022 16:35

Macera limitlerini artıran 2023 Ford Maverick Tremor, halihazırda yakalanan başarıyı bir katman daha artırma potansiyeline sahip.

Ford’un Amerika merkezli olarak geçtiğimiz yıl lanse ettiği Maverick, markanın en kompakt pickup modeli olarak yeni bir kitleye erişim imkanı tanıyor. Aynı zamanda en uygun fiyatlı seçenek rozetini de getiren model, daha genç kullanıcıları da kendisine çekmesi sayesinde kısa süre önemli bir satış başarısı yakaladı. Bu başarı karşısında kayıtsız kalmayan Ford cephesi, kullanıcı geri dönüşlerini merkeze alarak ürün yelpazesine arazi yetenekleri çok daha üst seviyede olan önemli bir versiyonu dahil ediyor. Kısa süre önce duyurusu gerçekleştirilen 2023 Ford Maverick Tremor, tasarımındaki revizyonların dışında sürüş yetenekleriyle de beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi.

Öne çıkan detaylarıyla 2023 Ford Maverick Tremor

Dış ve iç tasarım detaylarında turuncu renk dokunuşlarıyla değişiminin ilk ipuçlarını veren Tremor versiyonunda, tasarımın en dikkat çeken noktası tamponlarda diyebiliriz. Yaklaşma ve uzaklaşma açılarında daha iyi değerlerin yakalanabilmesi için revizyonların yapıldığı bu bölümlerle birlikte aracın araziye daha yakın olduğunu karakter bazında da hissetmek mümkün. Standart olarak 17 inçlik jant setiyle gelen modelde çeki kancası ve jantlarda da turuncu detayları görmek mümkün. Modelde arazi lastiklerinin de standart olarak sunulması da görünüm kadar performansa da etki ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tremor’un altyapı elemanları da zorlu arazi sürüşlerinde en iyi deneyimi yansıtmak üzere revizyonlar barındırıyor. Arka diferansiyel kilidi ve dört tekerlekten çekiş sistemi bu kapsamda ilk optimize edilenler arasında. Ford yeni yapılanma ile birlikte torkun ihtiyaç duyulan tekere daha iyi şekilde aktarılabildiğini vurguluyor. Yine modelle birlikte gelen “Trail Control” sistemi de, arazi sürüşlerinde fren ve gaz işleyişinin araç tarafından yapılarak en iyi şekilde bölgeden çıkışa olanak tanıyor. Kullanıcılar bu modda sadece direksiyonu kontrol ederek yola devam edebiliyor. Tremor kapsamında satın alınabilen FX4 Off-Road Paketi ile birlikte altyapıda süspansiyon sistemi ve yaylar da daha zorlu arazi kullanımları için tamamen farklı formda geliyor. Kaputunun altında 2.0 litrelik dört silindirli EcoBoost motorla gelen modelde kullanıcıları 253 PS güç ve 375 Nm tork değerleri bekliyor.