reklamı kapat

POPÜLER

internet hızı fiber internet

2023 hedefi: “Türkiye’nin her yerine fiber internet gelecek”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, kısa süre önce önemli bir açıklamada bulundu. Bunun arkasında fiber internet vardı.

Çevrim içi düzenlenen bulut teknoloji etkinliği “CloudTalk Online 2021″de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Milliyet’te yer alan habere göre bu yılın sonuna kadar Türkiye’deki her mahallenin yüzde 90’ında fiber internet olacağını belirterek, “Yüzde 90’ı yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz yüzde 100 olacak şekilde, bütün mahallelerimizde fiberin olması.” açıklamasını yaptı.

Bunun gerçek olup olmayacağını elbette zaman gösterecek. Ancak şu an büyük şehirlerde dahi fiber internete erişim sağlayamayan kişiler bulunuyor. 2021 sonuna kadar yüzde 90’lık hedef gerçek olursa oldukça olumlu görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Türkiye’nin her yerine fiber internet gelecek” açıklaması çok dikkat çekti

Bu arada Ömer Fatih Sayan çalışmaları devam eden 5G konusunda da konuştu. Sayan; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının özellikle haberleşme bölümünde bizim önümüzdeki en büyük projelerimizden bir tanesi 5G.

Gündelik yaşamdan sanayiye, tarımdan güvenliğe kadar insan hayatına dokunan birçok alanda daha kolay, daha hızlı ve etkin iş yapabilme olanağını sağlaması nedeniyle 5G, önceki nesil teknolojilerinden ayrı bir öneme sahip.

Birçok sektörde 5G altyapısı üzerinden kullanıcılara sunulacak uygulamalardan ötürü 5G’yi dikey sektör uygulamalarından bağımsız olarak değerlendirmek imkansız.

Akıllı fabrikalar, otonom araçlar, akıllı şehirler, dijital sağlık uygulamaları gibi birçok yenilik 5G’nin sağlayacağı düşük gecikme ve yüksek hız sayesinde hayatımızda sıklıkla yer alacak.

5G’nin sadece sözünü ettiğimiz dikey sektörlerde değil, farklı birçok alanda da kullanılacağı aşikar.” açıklamasında bulundu

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın