reklamı kapat

POPÜLER

Samsung

2023 model Samsung Neo QLED ve Lifestyle televizyonlara göz sağlığı sertifikası; işte detaylar

Samsung, 2023 model Neo QLED ve Lifestyle televizyonlarıyla önemli bir sertifika kazandı. Samsung’un 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV serileri, göz korumaya yönelik ‘Circadian Rhythm Display’ (Sirkadiyen Ritme Uyumlu Ekran) sertifikasını aldı.

Sertifika, Samsung TV’lerin kullanıcılara sunduğu ‘Göz Koruma’ modu dikkate alınarak verildi. Göz Koruma modu, TV izleme deneyimi için daha uzun vakit ayıran kullanıcılar için en iyi izleme deneyimini vadediyor. Işıklanma ve renk sıcaklığını dengeleyerek, doğal dış mekan ışığına eşdeğer bir izleme ortamı sağlıyor.

VDE tarafından verilen sertifika, Göz Koruma modunun kullanıcıların 24 saatlik yaşam döngüsü üzerindeki faydalarını onaylıyor. Sertifikanın değerlendirme sürecinde, farklı aydınlık seviyelerindeki uyarılma ölçülerek, bu uyarılmanın melatonin hormonunun baskılanması üzerindeki etkisi değerlendiriliyor. Sertifikalandırma süreci ABD merkezli Lighting Research Center‘ın araştırma sonuçlarına dayanan Circadian Stimulus (Sirkadiyen Uyarılma) yöntemine uygun olarak yürütülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung televizyonlar Pantone tarafından da onaylanmış durumda

Samsung TV’ler daha önce yine VDE’den ‘Göz Koruma’ sertifikası alırken, UL tarafından da parlama engelleyen ekran doğrulaması aldı.  Pantone ise televizyonları ‘Pantone Doğrulaması’ ve ‘Cilt Tonu Doğrulaması’ sertifikalarına layık gördü. Böylece, ekranların Pantone’nin renk doğruluğu standartlarına uygunluğu teyit edilmiş durumda. Yeni modellerin ofisimize gelmesi durumunda detaylı incelemelerini paylaşacağımızı söyleyelim.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın