reklamı kapat

POPÜLER

Apple Watch Series 9 LOG Tasarım

2024 Apple Watch modelleri “tansiyon” ve “uyku apnesi” özellikleriyle gelebilir

2024 Apple Watch modelleri, Bloomberg’den Mark Gurman’ın son açıklamasına göre “tansiyon” ve “uyku apnesi” özellikleriyle gelebilir.

Apple’a yönelik en sağlam kaynaklardan olan Mark Gurman, 2024 Apple Watch modellerinin tansiyon (Kan basıncı) ölçümü üzerinden özellikle hipertansiyon konusunda büyük bir atılım yapacağını belirtiyor. Diğer detay da çok önemli çünkü uyku apnesi, uyku esnasında solunumun durması olarak tanımlanıyor. Burada aktarıldığı kadarıyla uyku apnesi sendromunda, uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabiliyor, bu boğulma anında kandaki oksijen seviyesi düşerek beynin uyanmasını sağıyor. Bu konuda ayrıca şunlar da paylaşılıyor: “Uyku apnesi sorunu yaşayan kişiler gece birkaç defa uyanabilir, uykuları sık sık bölünen kişiler ertesi günü hatırlayamazlar. Bu durum da tekrarlayan zaman dilimleri içinde kişide yorgunluk ve halsizlik hissine neden olur. Yeterli süre uyuduğunu düşünüp yorgun kalkanlar ve gün içinde halsiz gezen ve uykusu gelen kişilerde uyku apnesi sendromu araştırılmalıdır.” İşte bu konuda kişilere yol gösterebilecek gibi görünen 2024 Apple Watch’lar, bu konuda birçok kişinin hayat kalitesini ciddi şekilde artırabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ming-Chi Kuo ise daha önce 2024 Eylül ayında çıkacak “Watch” modellerinin ciddi bir inovasyona yani yeniliğe sahip olmayacağını aktarmıştı. Kuo, 2024’teki modellerin kan şekeri ölçümü yapamayacağını ve microLED ekran taşımayacağını belirtmiş, bunların en az iki yıl uzakta olduğunu söylemişti.

Apple Watch tarafında bir süredir Apple Watch X söylentileri de dolanıyor. Yine Gurman tarafından verilen bilgiye göre bu şimdiye oranla daha ince yapıda planlanan ürün 2024 ya da 2025 yılında lanse edilecek ve mevcut Apple Watch’lardan çok daha farklı bir tasarıma sahip olacak.

Manyetik kayış bağlantısı sunması beklenen ancak bu kesin olmayan ürün, şimdiye kadarki en büyük yeniden tasarım çalışması ile birçok kişinin fazlasıyla dikkatini çekecek izlenimi oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde detaylandırılacak bu akıllı saat, kesin değil ancak kan şekeri ölçümü gibi çok önemli sağlık özelliklerine sahip olabilir.

Apple Watch X yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı