reklamı kapat

POPÜLER

2024 Skoda Superb görücüye çıkarıldı

Sedan Volkswagen Passat geçmişte kaldı ancak Superb halen hayatımızda. Bugün merak edilen 2024 Skoda Superb görücüye çıkarıldı.

2024 Skoda Superb, “sedan” ve “wagon” olmak üzere iki farklı gövde tipiyle karşımızda yer alıyor. Bu açıdan çok geniş bir hedef kitlesi bulunan araç, tasarımsal açıdan büyük bir sürpriz ortaya koymuyor. Keskin hatlarıyla modern görünen ancak bir önceki jenerasyondan çok da farklı olmayan araç, bu açıdan ağır başlı geleneksel çizgisini koruyor. Yeni nesil Superb, önceki modele kıyasla 43 mm daha uzun, 12 mm daha yüksek ve daha aerodinamik bir araç konumunda. Her iki versiyonda önceki versiyonla aynı 2.841 mm dingil mesafesine sahip araç için çok sayıda motor seçeneği sunuluyor. Bu altı ya da yedi ileri DSG şanzıman ile kombinlenen Mild hibrit temelli benzinli motorlar arasında 148 beygir güç sunan 1.5 mHEV (Önden çekişli), 201 beygir sunan 2.0 TSI (Önden çekişli) ve 261 beygir güç sunan 2.0 TSI (Dört çeker) seçenekleri yer alıyor. Dizel tarafta 148 beygir güç sunan 2.0 TDI (Önden çekişli) ve 190 beygir güç sunan 2.0 TDI (Dört çeker) motorlar sunuluyor. Ayrıca “Combi” olarak geçen wagon model için 201 beygir güç sunan 1.5 TSI iV + elektrik motoruna sahip bir plug-in hibrit motor (Önden çekişli) seçeneği de listede yer alanlar arasında. Bu versiyonda 25.7 kWh batarya yer alıyor, bu sayede 100 km kadar sadece elektrikle yol alınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki farklı ekranın bir araya getirildiği şık bir kokpit alanına sahip olan araç, döndürülebilir yapıdaki fiziksel klima ile ses kontrolcülerini koruyor olmasıyla birçok kişiyi fazlasıyla sevindiriyor. Önümüzdeki yıl Türkiye’de de satışı yapılacak 2024 Skoda Superb, yapılan resmi açıklamaya göre artık sadece bir “wagon” versiyonu bulunan Volkswagen Passat ile beraber Slovakya’da üretilecek.

2024 Skoda Superb bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli