reklamı kapat

POPÜLER

2024 Volkswagen Passat Variant için ilk gösterim yapıldı

 - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 08:56

2024 Volkswagen Passat Variant için ilk gösterim yapıldı. “Sedan” versiyon ise birçok kişiyi üzecek şekilde gelmiyor. O tarafta yola tüm detaylarına burada yer verdiğimiz elektrikli sedan Volkswagen ID.7 ile devam ediliyor.

2024 Volkswagen Passat Variant için ilk gösterim, yukarıdaki galeride görebileceğiniz kamuflajlı sürüm üzerinden gerçekleştirildi. Aracın keskin çizgileri benimseyen genel hatlarını net olarak gösteren bu fotoğraflar, farklı olmasa da şık bir wagon modeli karşımıza çıkarıyor. 2024 Tiguan ile beraber MQB Evo platformunu merkeze aldığı aktarılan 4.917 milimetre uzunluğundaki yeni Passat Variant, buna göre selefinden 144 mm daha uzun bir seçenek olarak yolda bulunuyor. İlk verilere göre aracın genişliği 20 mm artarak 1.852 mm’ye, yüksekliği ise 7 mm artarak 1.482 mm’ye taşınmış. Selefine oranla 50 mm daha fazla diz mesafesi bulunan aracın taşıma kapasitesi ise 40 litre artarak 690 litreye ulaşıyor. Bu değer arka koltuklar kapatıldığı zaman eski Passat wagon’a kıyasla 140 litre artarak 1.920 litreye kadar çıkıyor. İçerisinde çift ekranlı sade bir kokpite yer verilen 2024 Volkswagen Passat Variant, normalde 12,9 inç boyutunda bir merkezi ekranı ile geliyor ancak bu ekran 15 inç seviyesine kadar artırılabiliyor. Henüz spesifik detaylar olmasa da aracın benzinli, mild-hibrit benzinli, dizel ve plug-in hibrit güç aktarma organlarına sahip versiyonlar ile pazara sunulacağı söyleniyor. Yeni adaptif şasi kontrol sistemi DCC Pro üzerine kurulacağı da gelen bilgiler arasında yer alan yeni Passat Variant, opsiyonel olarak matrix LED farlarla da donatılabilecek. Modelin henüz ne zaman tanıtılacağı konusundaysa net bir tarih şu an için bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce ise tüm detaylarına burada yer verdiğimiz Passat’ın yerini alan sedan elektrikli Volkswagen ID.7‘nin “wagon” versiyonu olan Volkswagen ID.7 Tourer (İsim daha farklı olabilir), siyah rengiyle test edilirken kameralara yakalanması ses getirmişti. Direkt olarak buradaki videoda görebileceğiniz araç, oldukça şık bir tasarıma sahip. Bir wagon olarak normal ID.7’den daha fazla yaşam ve bagaj alanı sunan araç, boyutuyla bağlantılı olarak biraz daha büyük batarya paketi karşımıza çıkarabilir. Önümüzdeki yıl ID.7 sonrasında Türkiye’ye getirilmesi olası bu yeni elektrikli, henüz çok fazla detaya sahip değil. Volkswagen daha önce ise önemli bazı gelecek bilgileriyle gündeme gelmişti.

2024 Volkswagen Passat Variant yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı