reklamı kapat

POPÜLER

2025 Fiat Egea / Tipo

2025 Fiat Egea / Tipo, SUV benzeri bir formda olacak

 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 08:56

Fiat CEO’su Olivier Francois, verdiği bir röportaj kapsamında 2025 Fiat Egea / Tipo, SUV benzeri bir formda olacak dedi.

Fiat Başkanı Olivier Francois, AutoExpress’e yaptığı açıklamada, Avrupa’da Tipo olarak satılan Fiat Egea modelini yenilemeyi planladıklarını açıkladı. “Yeni nesil Tipo’yu 2025’te göreceksiniz. Tipo’u  yenilememiz gerekiyor. Tüm üreticilerin yaptığı gibi otomobilimiz geleneksel segmentasyonları aşacak. SUV benzeri ama yenilikçi bir model olacak. açıklamasını yapan Olivier Francois, Avrupalı müşterilere bir sonraki Tipo’nun sadece elektrikli araç olarak sunulabileceğini aktardı ancak motor özelinde esnek olacaklarını da belirtti. Bu konuda “piyasayı takip etmek, müşterileri dinlemek zorundayız ve bataryaların maliyeti de istediğimiz kadar hızlı düşmüyor.” açıklaması yapıldı. Firma şu an bataryalar pahalı olduğu için aracı tamamen elektrikli yapıda üretirse, fiyat seviyesini istediği seviyede tutmayacağını düşünüyor. Bu yüzden içten yanmalı motor seçenekleri de aktif olarak masada bulunuyor. 2025 model Fiat Egea / Tipo yüksek ihtimalle CMP platformunda geliştirilecek ve Bursa’da üretilecek. Aracın olası tamamen elektrikli versiyonu ise eCMP’yi temel alacak.

2025 Fiat Egea / Tipo

∗Bu görseller Autoexpress tarafından bilgisayar ortamında hazırlanmış. Araç gerçekte çok daha farklı görünebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri üzerinden derlendiği ve hesaplandığı kadarıyla 2022’de Türkiye’de en çok satılan otomobil modelleri listesinin lideri 68 binden fazla satış ile Fiat Egea Sedan modeli olmuştı. İkinci sırada 41 bini geride bırakan Renault Cilo HB olurken, üçüncü sırayı 30 bini geçen Toyota Corolla aldı. Listenin devamında sırasıyla Renault Megane Sedan, Fiat Egea Cross, Dacia Duster, Hyundai i20, Renault Taliant ve Hyundai Bayon karşımıza çıkıyor. 2022’de 592 binden fazla sıfır otomobili modelinin satıldığı Türkiye’de, B segmentinin ilk üçünde Renault Cilo HB, Hyundai i20 ve Renault Taliant yer alıyor. A segmentinin başında karşımıza Kia Picanto, Hyundai i10 ve Fiat Panda çıkıyor.

C segmentinin ilk üçünde Fiat Egea Sedan, Toyota Corolla ve Renault Megane Sedan yer alıyor. D segmentinin en üstünü ise 8 binden fazla satan Volkswagen Passat yanında Merecedes-Benz C serisi ve BMW 3 serisi kapatıyor. E segmentinde BMW 5 Serisi, Mercedes-Benz E Serisi ve Volvo XC90 ilk üç sırayı alırken, F segmentinin üstünde Mercedes-Benz EQS – Mercedes-Benz S Serisi ve Mercedes-Benz CLS bulunuyordu.

2025 Fiat Egea yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers