reklamı kapat

POPÜLER

2040

2040 yılında akıllı telefonlar nasıl olacak?

 - Güncelleme: 08 Ağustos 2018 00:46

Son yıllarda akıllı telefonlar gerek işlemci performansları gerekse kamera  performanslarıyla büyük beğeni topluyor. Akıllı telefonlar güçlü işlemcileriyle harika grafiklere imza atıyor.

Kamera performansları DSLR makinelerle yarışır düzey haline gelen akıllı telefonların geleceğiyle ilgili bir haber yapmak istedik. 2040 yılında akıllı telefonların özellikleri şu an için henüz belli olmasa da biz 2040 yılında akıllı telefonlar için beklenen özellikleri sizler için derledik. 16K çözünürlükte ultra yavaş çekim, 20 kat optik yakınlaştırma ve termal kamera yetenekleri 2040 yılında piyasaya sunulacak telefonlarda olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Düşük ışıkta DSLR’larla aynı düzeyde ve hatta DSLR’lardan bile daha başarılı düşük ışık performansı gelecekteki akıllı telefonların olmazsa olmaz özelliği olacak. 2040 yılındaki telefonlar sadece yüz tanımaya değil, ses ve parmak izi sensörüne de sahip olacak. 

Pil konusunda da büyük yeniliklerin gelmesi bekleniyor. Gelecekte akıllı telefonların güneş enerjisiyle veya hareketle şarj edilebileceği belirtiliyor. Duvar prizine ihtiyaç duymadan şarj edileceği belirtilen cihazların büyük bir olasılıkla odaya konacak ekstra bir cihaz yardımıyla şarj edilme ihtimali kuvvetle muhtemel. Güçlü işlemci yetenekleri sayesinde gelecekteki telefonlar Crysis tarzında performansa ihtiyaç oyunları bile çalıştırabilecek. Yapay zeka konusunda da devrimsel yenilikler gelecek. 6G veya daha hızlı internet sayesinde yüksek çözünürlüklü videolar saniyeler içerisinde telefonlara indirilebilecek. 32 GB DDR7 RAM ve 10 TB depolama alanı gelecekteki telefonlarda standart olarak gelecek.

Gelecekteki telefonlar devrimsel yeniliklerle gelecek

Sizce 2040 yılındaki telefonlar ne gibi özelliklere sahip olacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.