reklamı kapat

POPÜLER

akıllı telefon

2019 akıllı telefon modellerinden beklenen yenilikler

2018’in sonuna geldiğimiz şu günlerde gündemde birçok 2019’da tanıtılacak yeni akıllı telefon yer alıyor. Peki yeni modeller ne gibi yenilikler bekleniyor?

2018’e iPhone X sonrasında çentik damgasını vurdu. 2018’in sonuna doğru ise kızaklı / sürgülü akıllı telefon modelleri karşımıza çıktı. 2019’un başında ise ilk olarak ekran delikli telefonlar geliyor. Çentik ya da kızaklı sistem kullanmayan bu telefonlarda, ön kamera direkt olarak entegre ediliyor. Bu modellerin 2018 bitmeden karşımıza çıkma ihtimali de bulunuyor. 2019’a en çok gündeme gelecek konuların başında kesinlikle 5G teknolojisi yer alıyor. Bu açıdan yeni yılda 5G akıllı telefon modelleri de çok konuşulacak izlenimi yaratıyor. Başta Samsung olmak üzere birçok firmadan 5G telefonlar bekleniyor. Yeni nesil bağlantı yapısı, bağlantı hızı konusunda yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. 2019’a damgası vuracak modellerin başında ise katlanabilir modeller yer alıyor. Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo ve LG gibi firmalar katlanabilir akıllı telefonlar geliştiriyor. Başta çok pahalı olacak modeller, ancak 2020 yılında kitlelere yayılacak gibi duruyor. Bu konuda başlangıcı Samsung’un Galaxy Fold modeli ile yapacağı belirtiliyor. Modelin prototip videosu aşağıda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019’da akıllı telefon sektörü çok hareketli geçecek

Yeni yılda akıllı telefonların kamera sayıları da ciddi artış gösterecek gibi görünüyor. 2018’de dört arka kameraya çıkan sektör, 2019’da daha fazlası için de çalışmalar yapıyor. Örneğin kesin olarak beş arka kameralı Nokia 9 modeli geliyor. LG ise tam 16 arka kameralı bir model üzerinde çalışıyor. Yeni yılda telefonların yapay zeka güçleri de ciddi şekilde artacak deniyor. A12 Bionic ve Kirin 980 ile bu konuda ciddi bir atılım yapan sektör, 2019’da bunu da katlayarak yeni imkanların önünü açacak izlenimi yaratıyor. Ayrıca yeni yılda çift ekranlı akıllı telefonların da artması bekleniyor. Burada Nubia X benzeri hem önünde hem de arkasında ek yer alan birçok model bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Samsung’un katlanabilir telefon prototipi