reklamı kapat

POPÜLER

Google Asistan’ı artık diğer Android cihazlarda da kullanmak mümkün

Google tarafından Siri’ye rakip olarak geliştirilen Google Asistan‘ı (Google Assistant) kullanabilmek için Pixel serisinden bir akıllı telefona sahip olma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Yapay zeka teknolojisinden yararlanan ve sesli komutlarla çalışan Google Asistan ellerimizi kullanmamızı gerektirmediğinden hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Yakın zamanda yazarak da iletişim kurulabilecek hale getirilen bu akıllı asistan artık diğer Android cihazlara da gelecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Google Assistant şimdiye kadar sadece Google Pixel ve Pixel XL gibi akıllı telefonlarda kullanılabiliyordu. Fakat Google sadece bu cihazlarla sınırlı kalmak istemiyor. 6.13 olarak adlandırılan güncellemeyle birlikte Nexus 6P ve Samsung Galaxy Note5‘in, Google Asistan’ı çalıştırabildiği fark edildi. Ufak ayarlamaların ardından kullanıcılar “Artık Google Asistan’a sahipsiniz.” bildirisiyle karşılaştı. Bu noktadan itibaren kullanıcılar ses komutları için gerekli ayarlamaları yapabilecek noktaya ulaştı. Tabii Google Asistan henüz diğer Android cihazlar için resmen duyurulmadığından pek arzu edildiği gibi çalışmıyor. Bu sebeple Google Asistan‘ı kurmayı başarır ancak istediğini performansı alamazsanız şaşırmamak gerekiyor.

Son olarak belirtmekte yarar var ki bahsi geçen Nexus 6P, Android 7.1.1 işletim sistemine, Galaxy Note5 ise Android 6.0.1‘e sahipti. Yani bu akıllı asistanı kullanmak için illa Android 7.0 Nougat güncellemesi gerekmiyor.