reklamı kapat

POPÜLER

samsung dex

“Samsung akıllı telefon pazarında zirveye geri döndü”

Samsung‘un Galaxy Note7 ile yaşadığı problemlerin ardından Apple akıllı telefon pazarındaki liderliğini sağlama almayı başarmıştı. Ancak bu durum mart ayı ile birlikte değişti. Böylece sonunda zirve yeniden el değiştirmiş oldu.

Bildiğiniz gibi Samsung geçtiğimiz sene bir dönem bataryası yüzünden patlayan Galaxy Note7 ile gündemden düşmemişti. Firma bu sorunu çözmeyi başaramayınca satılan telefonlar geri çağrılmıştı. Yaşananlar ve ardından alınan bu karar Samsung’un akıllı telefon pazarındaki pazar payının düşmesine neden oldu. Bu süreçte Apple zirvenin keyfini sürmeyi başardı. TrendForce‘un haberine göre bu durum mart ayından itibaren değişti. Sitenin yayınladığı verilere göre Samsung üretim hacmi ile akıllı telefon pazarında yüzde 26.1’lik bir pay elde etti. Apple’ın üretim hacmi ise yüzde 16.9’da kaldı. Bu durumun Samsung’un yeniden zirveye yerleşmesiyle sonuçlandı. Aralık ayındaki verilere baktığımızda Apple’ın yüzde 20.3, Samsung’un ise 18.5’lik bir pazar payına sahip olduğunu görüyoruz. Bu da Samsung’un üç aylık sürede ciddi bir yol katettiğini ortaya koyuyor.

Samsung’un bu başarısında alt segment akıllı telefonların etkisinin büyük olduğu söyleniyor. Bu sayede 2017’nin ilk çeyreğinde diğer tüm markaların üretim hacmi düşerken, Samsung ciddi bir yükseliş elde etmeyi başardı. Elbette bu durum Apple’ın iPhone 8‘i tanıtmasıyla her an tersine dönebilir.