reklamı kapat

POPÜLER

Merak edilen kokpiti ve tüm detaylarıyla 2018 Dacia Duster

 - Güncelleme: 13 Eylül 2017 09:34

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterimi yapılan yeni Duster, 2018’in ilk çeyreğinden itibaren kademeli olarak satışta olacak.

Yaklaşık on gün öncesinde Dacia’nın resmi kaynakları üzerinden ilk detaylarını paylaştığı üçüncü jenerasyon Duster, gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında olumlu tepkilerle karşılanmıştı. Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda dünya prömiyeri gerçekleştirilen yeni Duster’ın merak edilen kokpiti ve tüm detayları da artık karşımızda. İç ve dış tasarımıyla önemli karakteristik değişimleri beraberinde getiren Duster, elde ettiği tüm değişim ve yeniliklere rağmen ulaşılabilirlik kriterinden ödün vermeden oluna devam edecek.

Tasarım – Donanım

Dış tasarımında yapılan değişimlerle gerek önü gerekse arkasıyla daha kaslı bir yapıya kavuşan Duster, yenilenen ön ızgarası, LED farları, alüminyum tavan barı ve arka ışıklandırma grubuyla ilgi çekmeyi başaracak gibi gözüküyor. Dış tasarımıyla ilk andan itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başaran aracın içerisiyse büyük oranda iyileştirilmiş. Diğer jenerasyonlarda oldukça eleştirilen multimedya ekranın konumunu daha yukarıya alan Dacia ekibi, navigasyon destekli bu ekranı yazılımsal olarak da elden geçirmeyi ihmal etmemiş. Koltukları da kalite algısını artıracak şekilde elden geçirilen Duster’ın iç bölümündeki eşya gözü kapasitesi de 28,6 litreye çıkartılmış durumda. Elektronik destek üniteleriyle de günümüz gerekliliklerini karşıladığını gördüğümüz araçta geri görüş kamerası (Multi-View), kör nokta uyarı, otomatik klima, anahtarsız giriş, otomatik yanan farlar, yokuş kalkış asistanı ve iniş kontrolü gibi donanımlara yer veriliyor.

Altyapı – Motor

Fiyat/performans kategorisindeki arazi kabiliyetiyle hemen herkesten olumlu geri dönüşler alan Duster, iyileştirilmiş dört tekerlekten çekiş sistemiyle bu deneyimi bir adım daha ileriye taşımak konusunda iddialı. Bu bölümde kullanıcılar yeni Duster’ın çift açılı kamerası ve pusulası sayesinde anlık olarak ekrandan açı değişimlerini görebilme imkanına da sahip olacak. Motor bölümünde iki adet benzinli iki adet dizel olmak üzere dört seçenekle karşımıza çıkan Duster’da LPG opsiyonu da dikkat çekiyor. Motor seçeneklerine baktığımızda benzinli motorların 115 ve 125 beygir, dizel motorlarınsa 90 ile 110 beygirlik değerlerle sunulduğunu görüyoruz. Otomatik şanzıman seçeneğinin de bulunduğu araçta 115 beygirlik benzinli motor LPG opsiyonuyla satın alınabiliyor.