reklamı kapat

POPÜLER

2020 Dacia Duster
2021 Dacia Duster

2020 Dacia Duster için ekonomik yeni motor seçeneği

2020 Dacia Duster ailesinin giriş seviyesine eklenecek olan üç silindirli yeni motor, grubun diğer üyelerinden çok yabancı olmadığımız yapıda.

Ufak dokunuşlarla maceranın devamlılığını sağlamaya devam edecek olan 2020 Dacia Duster, yeni model yılıyla motor seçeneklerinde değişime gidiyor. Ülkemizde 1,6 – 1,3 litre benzinli ve 1,5 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunulan sınıfının popüler ismi için benzinli ailesinde önemli bir güncelleme kullanıcıları bekliyor. Giriş seviyesi olarak nitelendirebileceğimiz 1,6 litrelik atmosferik motorun yerini alacak yeni üniteyle birlikte tüm ürün gamında turbo görme şansına erişeceğiz. Renault-Nissan ortaklığından anımsayabileceğimiz 1.0 litre hacmindeki üç silindirli ünite TCe 100 adıyla listeye katılacak. Yeni seçenekle birlikte kullanıcıları yakıt ve karbon salınımında daha iyi değerler bekliyor.

2021 Dacia Duster

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Dacia Duster TCe 100 teknik özellikleri

Üretimi Romanya’da yer alan tesislerde gerçekleştirilecek olan motor sadece manuel şanzıman ve önden çekiş platformla satın alınabilecek. Açıklanan rakamsal verilere baktığımızda 100 PS güç ve 160 Nm torkun yere aktarılacağını görüyoruz. Duster bu motor ile 0’dan 100’e hızlanmasını 12,5 saniyede tamamlarken maksimumda 168 km/s hıza erişebilecek. Emekli edilen 1,6 litre atmosferiğin performans verileri noktasında az da olsa daha iyi olduğunu da belirtmede geçmeyelim. Yeni motorun olumlu yanlarına baktığımızda ise 1,6 litreye göre yüzde 18 daha az karbon salınımı yaptığını ve ortalama tüketiminin 100 kilometre için 5,5 litre olarak açıklandığını görüyoruz. Fransa’da iki farklı donanım paketiyle satışa sunulacak olan yeni motor 12.490 euroluk başlangıç fiyatıyla alıcıyla buluşacak.

İlginizi çekebilir

Dacia Duster geleceği için fütüristik konsept çalışma