reklamı kapat

POPÜLER

2020 Renault/Dacia Sandero ve ailenin diğer üyeleri tanıtıldı [Galeri]

2020 Dacia Sandero ile birlikte tanıtımı gerçekleştirilen Logan ve Stepway, Güney Amerika pazarındaki kullanıcılarla buluşmak için hazır.

Geride bırakmaya hazırlandığımız temmuz ayının ilk haftası içerisinde ipuçlarıyla gündeme gelen 2020 Dacia Sandero için örtülerinden kurtulma vakti geldi. Brezilya‘da gerçekleştirilen tanıtımla karışımıza çıkan modelle birlikte iki otomobil daha meraklılarıyla buluşuyor. Bölgede Renault rozetiyle satışa sunulacak olan Sandero Stepway ve Logan da standart versiyonla birlikte detayları paylaşılan isimler oldu. Tamamı makyaj operasyonuna alınan otomobillerin malzeme kalitesinin iyileştirildiğine vurgu yapılırken, Duster‘da sunulan otomatik şanzıman seçeneğini artık Sandero ailesi için de konuşabileceğimizi görmek oldukça önemli. Marka elektronik destek asistanları konusunda da araçların ellerini güçlendirmeyi ihmal etmiyor.

2020 Dacia Sandero

Ailenin tüm üyelerini etkileyen tasarımsal değişimler, aslında çok da şaşırtıcı olmayan bölümler üzerine şekilleniyor. Işıklandırma grupları ve gövde üzerine odaklanılmış bu parçaların Sandero cephesinde özellikle arkadan ciddi karakteristik değişim getirdiğini görebiliyoruz. Logan cephesinde ise radikal nitelikte bir değişim gözlemlenmeyecek. Kokpit ise işin kalite algısının artırıldığı bölüm. Kullanılan yeni kumaş ve deri malzemelere ek olarak krom kaplamaların da bu algıyı yukarı çekme konusunda önemli rol üstlendiğini söyleyebiliriz. Koltuklar da nispeten genişletilmiş yapısıyla ergonomi konusunda iyileşme vadediyor. Makyajın konsola getirdiği en hissedilir nokta ise üç modelde de göreceğimiz 7 inçlik multimedya sistemi olacak. Apple CarPlay ve Andorid Auto desteğinin bu ünitede sunulduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault/Dacia Sandero ailesinin şanzımanla birlikte motorlarında da güzel seçenekler kullanıcıları bekliyor. 1,6 litrelik benzinli motorla gelecek 115 beygirlik ünite, CVT şanzımanla kombin edilebilecek. Manuel şanzıman ise 1.0 litrelik üç silindirli motorla gelmeye devam edecek. Ülkemizde sunulan 1,5 litrelik dizel ünitenin, yeni modellerle birlikte kullanımına devam etmesi de sürpriz olmayacak. Dört hava yastığı, elektronik stabilite kontrolü, yokuş kalkış desteği ve diğer elektronik asistanlarla zenginleştirilen Sandero, Brezilya’da yaklaşık 12.500 dolara satışa sunulacak. Stepway versiyonu ise 16.275 dolarlık etiket fiyatına sahip. Sürecin Avrupa pazarına yansımasını ise zaman gösterecek.