reklamı kapat

POPÜLER

LG G7 ThinQ

LG’den akıllı telefonların güncelleme sorunlarına özel merkez

Güney Kore’nin öne çıkan teknoloji firmalarından LG, mobil tarafta iyi zamanlar geçirmiyor. Uzun süredir bu bölümde zarar eden firma, yine de yatırımlarını kesmiyor. Bu doğrultuda açılan bir merkez, telefonların güncelleme sorunlarına odaklanıyor.

Biliyorsunuz Android telefonlar sürekli olarak güncelleme sorunlarıyla eleştiriliyor. İşte bunu çözmek isteyen LG, Güney Kore’de bir “Yazılım Güncelleme Merkezi” açtığını duyurdu. Şirketin Seul’de yer alan arge kampüsünde açılan merkez, tam da isminden anlaşılanı gerçekleştirecek. Merkezdeki çalışanların LG akıllı telefonların yazılım güncellemelerini çok daha hızlı ve stabil hale getireceği açıklanıyor. Bu noktada ilk çalışmanın G6’ya Android Oreo’yu getirmek olduğu söylenirken, mevcut “yavaş durum” açılan merkez ile tersine çevrilecek gibi duruyor. Kullanıcılar için elbette çok güzel duran bu yatırım, sadece yeni Android sürümlerine de odaklanmayacak. Yani telefonun her alanında geliştirimeler yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG’nin yeni amiral gemisi G7 ThinQ hakkında bildiklerimiz

G7 ThinQ’ya gücünü Snapdragon 845 işlemci ve 6 GB RAM verecek. 128 GB dahili hafızası bulunan telefonda söylendiği kadarıyla 3.000 mAh‘lık bir pil yer alıyor. Kutudan Android Oreo ile çıkan cihazın, 6 inç 3120×1440 piksel 19.5:9 ekran üzerine kurulacağı da söyleniyor. Bu ekranda RGBW panel kullanacak firma, 3.5mm kulaklık girişinin de koruyacak gibi duruyor. Özel bir yapay zeka butonuna sahip olacağı da konuşulan G7 ThinQ, arkasında çift lensli bir kamera barındıracak. Bu çift arka kamerası (16 + 16 megapiksel) F1.5 diyafram değerine sahip olacak. İlk olarak Samsung’un kapaklı akıllı telefonu W2018‘de karşımıza çıkan bu diyafram değeri, sensöre eski modellerden daha çok ışık girmesine imkan tanıyacak. Bu sayede düşük ışıkta daha temiz fotoğraflar çıkartacak akıllı telefon, bu detayıyla güncel rekabeti yakalamış olacak.

İlgili Video

Merak edilen telefona ilk bakış