reklamı kapat

POPÜLER

Huawei

Huawei ve Xiaomi’de yüzler gülüyor

Araştırma şirketi Gartner geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı bir raporda akıllı telefon satışlarının düştüğünü belirtmişti. Son paylaşılan bilgilere göre Gartner’ın akıllı telefon satışlarıyla ilgili fikri değişti.

2018’nin ilk çeyrek raporuna göre akıllı telefon satışları yeniden yükselişe geçti. İlk çeyrekte en çok güçlenen şirket ise Huawei oldu. Bazı şirketler için büyümenin yavaşladığını belirten Gartner, Çin markalı akıllı telefonların yükselmesine dikkat çekti. Premium akıllı telefon alımlarının genel olarak düştüğünü söyleyen Gartner, iPhone X’un yüksek fiyatı göz önüne alındığında telefonun satışlarının bir önceki yılda satılan iPhone’lara kıyasla daha az olduğunu belirtti. Amerika’da ilk etapta satışlarla ilgili bir takım sorunlar yaşamasına rağmen Huawei’nin büyümesine de dikkat çekiliyor. Şirketin daha büyük bir büyüme görmesi için politik engelleri çözüme kavuşturması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi’de işler yolunda gidiyor

2018’in ilk çeyreğinde en büyük kazanan şirketin ise Xiaomi olduğunu söyleyelim. Şirketin yıllık yüzde 124 artışla büyük bir başarıya imza attığını belirtelim.

İlginizi çekebilir

İşte P20 Pro