reklamı kapat

POPÜLER

Microsoft GitHub

Microsoft sessizliğini yeni bir büyük satın alma ile bozdu

 - Güncelleme: 04 Haziran 2018 16:35

Microsoft çok iddialı bir yatırımla, popüler kod paylaşım platformu GitHub‘ı bünyasine dahil ediyor. CEO Satya Nadella‘nın etkisiyle gerçekleşen bu anlaşmanın bugün resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Geliştiriciler arasında hayli popüler olan, ayrıca Apple, Amazon, Google gibi büyük teknoloji şirketlerinin de kullandığı kod paylaşım platformu GitHub, Microsoft tarafından satın alındı. Bloomberg‘in haberine göre şirket bu satın alımı resmi olarak bugün gün içerisinde duyuracak. Platformun, Microsoft anlaşmasını kabul etmesinin ardında ise CEO Satya Nadella’nın yer aldığı belirtiliyor. Yazılım devi, platformun en çok katkı sağlayanları arasında da yer alıyor. Binden fazla çalışanı düzenli olarak GitHub’da içerik yayınlıyor. Hatta Microsoft’un orijinal Windows File Manager kodu da platformda yer alıyor. Makerlar için de adeta bir cennet olan platformun rotası ilginç bir yöne kıvrılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Anlaşma bedeli bilinmiyor

2015’te 2 milyar dolar eden GitHub için yazılım devinin ne kadar ödediği şimdilik bilinmiyor. Ancak resmi açıklamanın ardından satın alım detayları da belli olabilir. Satya Nadella, CEO koltuğuna oturduğundan beri şirketin açık kaynak kodlu teknolojilere olan yatırımı ise artmış durumda. Nadella etkisini daha iyi anlamak için şunu da hatırlatmakta fayda var. Son dönemde Nadella’nın çalışmalarıyla beraber şirketin piyasa değeri artarak Google’ı geçti. Apple ve Amazon’dan sonra üçüncü sıraya oturan Microsoft’un yükselişi de iddialı anlayacağınız. Yeni anlaşmanın bağımsız geliştiricilere etkisinin ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Resmi duyurudan sonra ana hatlar netleşecek.

Güncelleme: Anlaşma için Microsoft’un 7,5 milyar dolar ödediği açıklandı. Satın alımın bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Satın alım sonrasında GitHub CEO’su Chris Wanstrath koltuğunu Nat Friedman’a bırakacak. Wandstrath’ın şirkette çalışmaya devam edeceği belirtildi. Microsoft servisin bağımsız çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

İlgili video

Firmanın Zanzibar projesi