reklamı kapat

POPÜLER

Apple iPhone Xs Max Huawei P20 Pro DxOMark
Apple iPhone Xs Max Huawei P20 Pro DxOMark
Apple iPhone Xs Max Huawei P20 Pro DxOMark

Apple iPhone XS Max için DxOMark sonucu açıklandı; sonunda bir model kamera konusunda Huawei P20 Pro’yu geçebildi mi?

Satışa çıkan fotoğraf makinesi ve akıllı telefonların kamera performansını değerlendiren DxOMark, bu sefer Apple iPhone XS Max modelini inceledi. Peki model mevcut lider Huawei P20 Pro‘yu geçebildi mi?

Yapılan inceleme sonucunda dev ekranlı Apple iPhone Xs Max, kamera konusunda ortalama 105 puan almayı başardı. Bu sonuçla ortalama 109 puan alan üç arka kameralı Huawei P20 Pro‘nun arkasına yerleşen Max, HTC U12+’ın hemen üzerinde ikinci oldu. Fotoğraf tarafında 110 puan, video tarafında ise 96 puan alan en büyük ekrana sahip iPhone modeli, hem olumlu hem de olumsuz yorumlar aldı. Söylendiği kadarıyla telefon doğru pozlama ve dinamik aralık konusunda iyi sonuçlar veriyor. Bunun arkasında A12 Biconic işlemciden gücünü alan akıllı HDR özelliği yer alıyor. Her koşulda detay koruyan Apple iPhone Xs Max, canlı renkler veriyor olmasıyla da beğenilmiş. Otomatik netleme sistemi hızlı ve kararlı bulunan model, bokeh moduyla da beğeni toplamış gibi görünüyor. Olumsuz tarafta ise ilk olarak flaş eleştiriliyor. Modelin flaşlı çekimlerde biraz karanlık fotoğraflar verdiği belirtiliyor. Ayrıca modelin belirli şartlarda ciddi kumlama oluşturduğu da söyleniyor. Tam 1.099 dolarlık telefonun fotoğraf tarafındaki olumlu ve olumsuz yorumları video tarafında da aynı şekilde karşımıza çıkıyor.

Apple iPhone Xs Max Huawei P20 Pro DxOMark
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DxOMark özelinde Huawei P20 Pro liderliği korurken, Apple iPhone Xs Max yine de piyasadaki en iyi kamera sistemlerinden birisiyle geliyor

Xs ile beraber lanse edilen Xs Max, arkasında 12 megapiksel + 12 megapiksel çiftli kamera sistemi barındırıyor. Modelin önünde ise 7 megapiksel Truedepth kamera sistemi bizleri karşılıyor. 4K çözünürlükte 60 fps video çekebilen Max, iki arka kamerasında da optik görüntü sabitleme yapabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın mobil içi hazırladığı “büyük” reklam