reklamı kapat

POPÜLER

Apple

Apple’ın akıllı telefonların ötesine geçen 2019 planları

Apple, etki alanını genişletmeye hazırlanıyor. CEO Tim Cook‘un açıklamalarına göre firmanın daha fazla kullanıcıyı çatısı altına alacak yeni hizmetleri yolda.

Oldukça kapalı bir ekosistem içinde varlığına devam eden Apple, yavaş yavaş kozasından çıkıyor gibi görünüyor. CES 2019 kapsamında beklenmedik bir duyuru yapan firma AirPlay 2 ve HomeKit uyumluluğunu 2019’un ilerleyen zamanlarında televizyonlara getireceğini açıkladı. Samsung, LG, Sony ve Vizio gibi isimler önümüzdeki dönemlerde Apple’ın servisleriyle tam anlamıyla entegre modellere sahip olacak. Böylelikle iPhone, iPad veya macOS kullanıcılarının televizyonla bağlantısını da güçlendirerek hem daha kapsayıcı bir ekosisteme geçiş yapılıyor hem de cihazların etki alanı artırılıyor. Ancak işler burada sınırlı kalacak gibi görünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni servisler yolda

Tim Cook’un yeni röportajında Apple’ın 2019’un ilerleyen zamanlarında yeni servislerle karşımıza çıkacağı müjdelendi. Cook spesifik olarak servis adı vermiyor ancak bildiğiniz gibi firmanın bu yıl çıkması beklenen en yeni servislerinden biri Netflix benzeri bir yayın platformu. Ki bu durum da televizyon desteğini genişleten iPhone üreticisinin hamlesini biraz daha anlamlı kılıyor. Televizyon başında vakit geçiren kullanıcılara firmanın varlığını ve hizmetlerini hatırlatan firma, gelecek yayın servisi için de ortamı yavaş yavaş hazırlıyor gibi görünüyor.

Tabii Cook’un bahsettiği “servisler” arasında başka hizmetler de olabilir. Ancak o konuda şimdilik bir ipucu bulunmuyor. Apple’ın destek vereceği 2019 model televizyon listesine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Yaratıcılık odaklı Apple reklamı