reklamı kapat

POPÜLER

Katlanabilir telefon Huawei Mate X

Huawei CEO’sundan katlanabilir iPhone ve kendi modelleri hakkında dikkat çeken fiyat açıklaması

Huawei Mate X, özellikle fiyatıyla gündemden düşmeyen cihazlardan. Ancak gelecekte fiyatlar bu kadar yüksek olmayacak gibi görünüyor.

Huawei CEO’su Richard Yu, kısa süre önce Almanya merkezli De Welt’a önemli açıklamalarda bulundu. Biliyorsunuz Huawei Mate X, 2.600 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip. Bu açıdan modele ulaşmak oldukça zor görünüyor. Ancak CEO’ya göre zaman içerisinde katlanabilir telefon modellerinin fiyatı 1.000 doların altına kadar gerileyecek. Hatta günün birinde 500 dolarlık katlanabilir modellerin de olacağını belirten Richard Yu, elbette şimdilik bunun için bir tarih vermiyor. Huawei Mate X modelinin Türkiye’de 23 bin TL seviyesinde olacağı tahmin edilirken, Yu katlanabilir iPhone hakkında da konuştu. CEO’ya göre Apple 2019’u bırakın 2020 yılında bile bir katlanabilir akıllı telefonla karşımıza çıkarmayacak. Firmanın 2020 yılında böyle bir cihaz tanıtmasının çok zor olduğunu belirten Richard Yu, 2019’un ise kesin olarak katlanabilir taraf için boş geçileceğini söylüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Katlanabilir telefon Huawei Mate X teknik detayları

Huawei Mate X gücünü 7 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 980 işlemciden alıyor. Firmanın kendi geliştirdiği Balong 5000 modem birimi sayesinde 5G desteğini taşıyan model, iki parça halinde 4.500 mAh kapasitesinde pil üzerine kuruluyor. Modelde temel olarak 8 inç boyutunda tek bir esnek OLED ekran yer alıyor. Kapatıldığı zaman bu ekran önde 6,6 inç 2480×1148 piksel, arkada ise 6,38 inç 2480×829 piksel ekran alanı sunuyor. Bu açıdan şaşırtan telefon, yan tarafında Leica imzalı üçlü kamera sistemi taşıyor.

İlginizi Çekebilir