reklamı kapat

POPÜLER

Google Fuchia OS işletim sistemi Android
Google Fuchia OS işletim sistemi Android

Gizemli işletim sistemi Google Fuchsia için dikkat çeken gelişme

Google Fuchsia OS, uzun süredir gündemde olan bir işletim sistemi. Android’in yerini alabileceği söylenen sistem için önemli bir adım atıldı.

Hem mobil hem de masaüstü için evrensel tasarlandığı bilinen Google Fuchsia işletim sistemi, uzan zamandır arada sırada gündeme geliyor. Uzun vadede Android’in yerini alacağı söylenen sürüm, Linux yerine Zircon temeli üzerine kuruluyor. Google’ın reklam işini bozmayan ciddi güvenlik özellikleriyle donatıldığı söylenen Fuchsia, yeni atılan bir adımla kendi geliştirici sayfasına kavuştu. Direkt olarak buradan ulaşabileceğiniz sayfa, yeni işletim sistemi hakkında “kod bazlı” birçok bilgi veriyor. Google’ın kurduğu altyapı ile Android uygulamalarının kolaylıkla bu Fuchsia‘ya aktarılabileceği söylenirken, sistemin şu an 100’den fazla Google çalışanı tarafından geliştirildiği açıklananlar arasında yer alıyor. Zircon microkernel yapısıyla Android’den daha farklı çalışacak denilen sürüm, gerçekten büyük merak uyandırıyor. Ancak işletim sisteminin çıkış hakkında halen bir açıklama yapılmıyor.

Google Fuchia OS işletim sistemi Android
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Fuchsia OS konusunda Huawei’nin de çalıştığı biliniyor

Şu sıralar Android’e alternatif kendi işletim sistemi HongMeng üzerinde çalışan firmanın, geçtiğimiz dönemde Fuchsia konusunda da çalışmalar yaptığı ortaya çıkmıştı. O zaman Huawei mühendisleri işletim sistemini oyun odaklı akıllı telefon modeli Honor Play üzerinde test ettiği belirtilmişti. Merak edilen işletim sisteminin Kirin 970 işlemciye destek verdiği de açıklananlar arasında yer almıştı. Bu açıdan sistemin Mate 10, Mate 10 Pro, P20, P20 Pro, Nova 3 ve Note 10 gibi birçok diğer modelde de çalışabileceği söyleniyor ve bu da ilginç görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Yakında gelecek Android cihazlardan Xiaomi Mi CC9