reklamı kapat

POPÜLER

Fujifilm GFX100 102 megapiksel
Fujifilm GFX100 102 megapiksel

Fujifilm GFX100 ile çekilen 102 megapiksel çözünürlüğün gücünü gösteren fotoğraf

 - Güncelleme: 20 Temmuz 2019 22:55

Orta format aynasız fotoğraf makinesi Fujifilm GFX100 ile çekilen tam 102 megapiksel çözünürlükte dikkat çeken bir fotoğraf yayımlandı.

Hakkında bilinmesi gereken tüm detaylara buradan ulaşabileceğiniz Fujifilm GX100, son dönemde çıkmış en iddialı modeller arasında yer alıyor. İşte bu model ile çekilen bir Ay fotoğrafı, 102 megapiksellik orta format sensörün neler yapabildiğini gözler önüne seriyor. Fujinon GF 110mm f/2 R WR LM lens ile çekilen aşağıdaki Ay fotoğrafı, modelin ne kadar yüksek bir “crop” yani kesme / yakınlaşma imkanı verdiğini gösteriyor. Fotoğrafın normal halinde adeta görünmeyecek kadar ufak olan Ay, kesme ile 400 piksel genişlikte de olsa kullanılabilir bir detay ortaya koyuyor. Başka normal bir modelde bu kadar yüksek kesme sonucunda piksellerden oluşan bir mozaik karşınıza çıkarken, GFX100 burada farkını gösteriyor. 102 megapiksel gerçekten özellikle profesyonel fotoğrafçılara çok büyük imkanlar tanıyor. Ayrıca manzara fotoğrafçıları da bu çözünürlüğe hayran kalıyor. 102 megapiksel içerisinden iki farklı kompozisyon çıkarmak bile mümkün deniyor. Aynı zamanda portre fotoğrafçıları da yüksek megapikseli oldukça seviyor. Bu sayede çok daha detaylı düzenlemeler yapılabiliyor. Bu kamera ile kirpikler bile tek tek ayırt edilebiliyor.

Fujifilm GFX100 102 megapiksel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fujifilm GFX100 uygun fiyatlı bir model

Fotoğraf makinesinin fiyatı 10 bin dolar seviyesinde. Burada “dalga mı geçiyorsunuz?” diye sorabilirsiniz. Ancak orta format dünyası ve sunulan özellikler göz önüne alındığı zaman GFX100 gerçekten uygun fiyatlı kalıyor.

İlgili Video