reklamı kapat

POPÜLER

Peaky Blinders 5. sezon

Peaky Blinders 5. sezon bekleyenlere müjde

BBC’nin son yıllarda büyük ilgi gören dizisi Peaky Blinders 5. sezon bölümleriyle ekranlara ne zaman dönecek, sonunda belli oldu. Böylece büyük bekleyişin son bulmasına az bir zaman kaldığı ortaya çıktı.

Son yılların en fazla ilgi gören işlerinden biri olan Peaky Blinders aslında İngiliz tarihinin belli bir dönemine Birmingham’ın meşhur çetesi olan Peaky Blinders’ın gözünden bakıyor. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Shelby ailesinin suç örgütlerini adım adım genişletmesi, Birmingham’dan çıkıp ulusal bir hal almasını gözler önüne seriyor. Hem tarihi bir dönemi ele alıp hem aksiyon ve dramayı başarılı bir şekilde harmanlıyor. Steven Knight tarafından televizyona taşınan dizinin başrolünü Cillian Murphy üstleniyor. Peaky Blinders’ın lideri Tommy Shelby karakterine hayat veriyor. Ona Helen McCrory, Paul Anderson, Sam Neill, Annabelle Wallis, Sophie Rundle, Joe Cole, Aidan Gillen, Charlotte Riley gibi isimler eşlik ediyor. Dizide ayrıca Tom Hardy ve Adrien Brody gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peaky Blinders 5. sezon detayları

Paylaşılan beşinci sezon özetine göre hikaye 1929 senesinden devam edecek. Meşhur ekonomik kriz dünyayı zorlu bir sürecin eşiğine taşıyacak. Bu kimileri için fırsat, kimileri için talihsizlik anlamına gelecek. Öte yandan İngiltere için farklı görüşleri olan bir politikacı Tommy Shelby ile irtibata geçecek. Bu karakter Oswald Mosley olacak. Ona hayat veren isim ise Sam Claflin olarak açıklandı.

Beşinci sezonla birlikte Peaky Blinders BBC Two kanalından BBC One’a transfer oluyor. Heyecanla beklenen yeni sezon İngiltere’de 25 Ağustos‘tan itibaren ekranlara dönecek.

Video