reklamı kapat

POPÜLER

Instagram

Stalker’lar yasta! Instagram sık kullanılan özelliğine veda ediyor

Instagram sık kullanılan özelliklerindne birine ne yazık ki veda ediyor. Bazı kullanıcılar için özellik kaldırıldı bile.

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram başta “stalkerlar” olmak üzere pek çok kullanıcıyı üzecek bir değişikliğe hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi platform size gelen beğeni, yorum ve takipleri tek bir panelde topluyor ve bu paneli “Sen” diye adlandırıyor. Aynı panelin üzerinden ise “Takip” kısmına geçerek takip ettiğiniz kişilerin aktivitesini görebiliyorsunuz. Takip ettiklerinizin kimi takip etmeye başladığı, kimin hangi fotoğrafını beğendiği burada çıkıyor. İşte şimdi bu sekmeye veda ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcılar için kaldırılan sekme, bu haftayla beraber tüm kullanıcılar için platformdan siliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram mahremiyeti korumaya alıyor

Instagram’ın ürün yöneticisi Vishal Shah yaptığı açıklamada bu sekmeyi sadelik uğruna kaldırdıklarını belirtirken çoğu kullanıcının bu özelliği kullanmadığını kaydediyor. “İnsanlar hareketlerinin her zaman görünür olmasını istemeyebiliyor. Yani ürettiğiniz şey üretme amacınız için kullanılmamakla kalmıyor aynı zamanda insanlar aktivitelerinin görünebildiğini öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşıyor.” diyen Shah özeliğe bu haftayla beraber veda edileceğini onaylıyor.

Takip sekmesinin pek çok kullanıcı için sorun yaratabileceği ise kesin. Özellikle çok takipçili hesaplar, aktivitelerinin bu şekilde herkese açık paylaşılmasını istemeyebiliyor. Instagram özelliğin tamamen kaldırılması için tam tarih paylaşılmıyor. Tüm kullanıcılar için kademeli olarak kaldırıldığını söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir

İşlevsel Twitter özelliği Android’den önce iOS’te