reklamı kapat

POPÜLER

WhatsApp

WhatsApp’tan hack saldırılarına yönelik büyük hamle

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulaması üstünden yapılan saldırı nedeniyle NSO Group‘a dava açtı.

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, hatırlarsınız geçtiğimiz dönemde İsrail merkezli NSO Grup tarafından bir geliştirilen bir casus yazılım ile gündeme gelmişti. Pegasus adı verilen bu casus yazılım, bulunan güvenlik açığı kullanarak belirlenen telefonlara sadece bir arama ile bulaştırılabiliyordu. Hem Android hem de iOS tarafını kapsama alanına alan bu yazılım, gelen aramaya cevap vermeseniz bile telefonunuza yüklenebiliyor. Söylendiği kadarıyla Pegasus, yüklendiği cihazın kamerasını ve mikrofonunu size farkettirmeden açarak ortam dinlemesi / izlemesi yapabiliyor. Bununla kalmayıp e-postalara ve mesajlara bakabilen casus yazılım, ek olarak kişilerin konum verilerini de toplayabiliyor. İşte bu hedeflenmiş saldırılar için geliştirilen Pegasus için WhatsApp‘tan resmi bir adım geldi. Şirket haklı olarak bu yazılımı hazırlayan NSO Grup‘a bir dava açtı. Amerika merkezli olarak açılan davaya göre Pegasus malware’in WhatsApp aracılığıyla 1.400’den fazla telefona yüklendiği aktarılıyor. Şifreli bir mesajlaşma yazılımını aktif olarak hack’lemek dahil birçok konuda suçlanan NSO Grup, iddialara karşılık vereceklerini belirtiyor. WhatsApp’ın ise sürecin şimdi ve gelecek için sona erdirilmesini ve para cezası uygulanmasını istediği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp açığı gerçekten tehlikeli

Bu dava sonucunda sürecin sona erdirileceği düşünülüyor. Ancak saldırı için kullanılan açığın halen aktif olduğunu söyleyenler de bulunuyor. Bu da elbette çok tehlikeli görünüyor. Sorun herkesi etkilemiyor ancak hedeflenmiş saldırının uçu çok açtıkta yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Apple AirPods Pro kablosuz kulaklık