reklamı kapat

POPÜLER

Red Bull Racing Formula 1

Red Bull Racing Formula 1 takımından “yerçekimsiz pit stop” [Video]

 - Güncelleme: 23 Kasım 2019 22:24

Red Bull Racing Formula 1 takımı, kısa süre içerisinde pit stop konusunda iki tane inanılmaz işe imza attı. Ancak burada en çok yerçekimsiz ortamda yapılan dikkat çekti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın Mercedes-Benz ve Ferrari sonrasında en önemli üçüncü takımı olan Red Bull Racing, son yıllarda Sebastian Vettel dönemindeki performansından uzakta bulunuyor ancak yine de çok iddialı yarışlar çıkarmaya devam ediyor. Takımın son dönemde en çok dikkat çeken yanı ise gerçekleştirdiği inanılmaz pit stoplar oluyor. Gerçekten harika bir pit ekibine sahip olan Red Bull Racing takımı, 2019 Brezilya Grand Prix kapsamında bir pit stop rekoru daha kırdı. 1,82 saniyede dört adet tekerleği sorunsuz olarak çıkarıp yenisini takan pit ekibi, daha önce yine kendilerinin kırdığı 1,92 saniyelik rekoru da geride bırakmayı başardı. Göz açıp kapanıncaya kadar gerçekleşen bu süreç, inanılmaz bir koordinasyon istiyor ve bunun mevcut F1 gridi içinde en iyi Red Bull mekanikerleri gerçekleştiriyor. Red Bull’un “kanatlandırdığı” bu inanılmaz 1,82 saniyelik anın videosunu hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Red Bull Racing Formula 1 takımı yerçekimsiz ortamda pit stop yaptı

İşte esas dikkat çeken de kesinlikle bu oldu. Pit stop sürecini başka bir seviye çıkaran takım, kısa süre önce kozmonot eğitim uçağı Ilyushin Il-76 MDK içerisinde bir pit stop gerçekleştirdi. Bu eski nesil uçağın içerisine 2005 RB1 Formula 1 aracını çıkaran takım, uçağın aşağıya doğru ani dalış yapmasıyla oluşan kısa süreli yerçekimsiz ortamda bir pit stop gerçekleştirdi. Aracın lastiklerini düz şekilde çıkaran ekip, yeni lastikleri ise RB1’i ters çevirerek takarak güzel de bir şova imza attı. Bu eğlenceli ve aynı zamanda etkileyici videoyu sayfanın üstünden izleyebilirsiniz.

Red Bull Racing Formula 1
Red Bull Racing Formula 1
Red Bull Racing Formula 1
Red Bull Racing Formula 1
Red Bull Racing Formula 1

İlginizi Çekebilir

Formula 1’in çok uzak geleceği