reklamı kapat

POPÜLER

Renault
Renault

Renault yeni CEO’sunu açıkladı; işte süreçten detaylar

Uzun süren bekleyişe bugün itibarıyla yaptığı açıklamayla nokta koyan Renault, CEO seçimini gündemdeki isimden yana kullandı.

Geride bıraktığımız gün sizlerle birlikte son değerlendirmesini yaptığımız Renault cephesinin yeni CEO çalışmaları sona erdi. Gerçekleştirilen toplantının ardından tüm dünyanın gözünü çevirdiği açıklama resmi kaynaklar tarafından açıklandı. SEAT‘taki CEO’luk görevinden ayrılan ve ilk andan itibaren adeta tek aday olarak gösterilen Luca De Meo‘yu artık Fransız üreticinin yeni CEO’su olarak nitelendirebiliriz. Yine beklediğimiz gibi devam eden anlaşma gereği göreve hemen başlayamayacak olan Meo’nun mesaisi için 1 Temmuz‘a kadar beklemesi gerekecek.

Renault

Yeni Renault CEO’su Luca De Meo hakkında öne çıkıanlar

1967 yılında İtalya’nın Milan kentinde doğan Meo’nun otomotiv dünyasında 20 yılı bulan bir tecrübesi söz konusu. Kariyerinin başında yolu yine Renault ile kesişen başarılı yöneticiyi ardından Toyota, Fiat, Alfa Romeo ve Lancia gibi markalarda farklı görevlerde görüyoruz. Volkswagen grubuna ilk kez 2009 yılında binek araç pazarlama sorumlusu olarak dahil olan Meo, Audi ve Lamborghini’de de farklı pozisyonlarda görev yürüttü. Son olarak ise yol onu SEAT’in patronu olmaya kadar çıkarttı. Renault’daki yeni görevinin netleşmesinin ardından bu karardan mutlu olduklanı belirten Nissan CEO’su Makoto Uchida, Meo ile çalışmak için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

İlginizi çekebilir

2020 SEAT Leon