reklamı kapat

POPÜLER

Windows 10X

Windows 10X işletim sisteminden üzücü çıkış açıklaması

Microsoft tarafından 2019 sonunda düzenlenen büyük Surface etkinliği kapsamında tanıtılan Windows 10X işletim sisteminden yeni açıklama var.

Windows 10’un yerini “almayacak” işletim sistemi Windows 10X, bilmeyenler için direkt olarak çift ekranlı bilgisayarlara / hibrit cihazlara özel bir sürüm. Bu yeni nesil dokunmatik ekranlı bilgisayarlar odağında dikkat çeken 10X, çift ekranlı cihazlara odaklandığı için aynı anda yan yana iki farklı uygulamayı çalıştırabilecek şekilde hazırlanıyor. En son firmanın odağını değiştirdiği ve Windows 10X’i standart tek parça ekrana sahip bilgisayarlar için özelleştirmeye başladığı yönünde dedikodular gündeme gelmiş, bu söylentiler daha sonra firmanın en önemli isimlerinden Panos Panay tarafından onaylanmıştı İşletim sistemini şimdi gündeme getiren ise 2021’den önce çıkmayacak olması oldu. Yani yeni sürüm için 2021’i mutlaka beklememiz gerekiyor ve burada net bir tarih de verilemiyor. Bu da yeni sürümü merak edenler için kötü görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bağlı olarak Windows 10X işletim sistemli cihazlar da geç tanışacağız

Daha önce Windows 10X işletim sistemli çift ekranlı cihazların Asus, Dell, HP ve Lenovo gibi firmalardan 2020 içerisinde geleceği söylenmişti. Daha sonra bunun gerçek olmayacağı aktarılmıştı. Hatta yeni bilgilere göre Microsoft’un Surface Neo cihazı da 2022ye kalmış durumda.

İlginizi Çekebilir

Samsung Galaxy Z Flip için çıkan özel versiyon