reklamı kapat

POPÜLER

PlayStation 5 oyun fiyatları

PlayStation 5 satış tarihi için ortaya atılan son iddialar

Merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için bir kez daha çıkış tarihi kasım ayında olacak yönünde bilgiler geliyor.

PlayStation 5 en son Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 bağlantı desteklerine sahip olacak haberiyle gündeme gelmişti. Firma şu an PS4’te WiFi 4, PS4 Pro’da ise WiFi 5 kullanıyor, diğer taraftan şu an PS4’te Bluetooth 2.1, PS4 Pro’da ise Bluetooth 4.0 yer alıyor denilmişti. Merakla beklenen konsol, sağlam kaynakların yeni bilgisine göre tam olarak kasım ayının ikinci haftasında satışta olacak. Eylül ayında ise ön sipariş sürecine girecek konsol, aktarıldığı kadarıyla rakip Xbox Series X’e oranla biraz geç kalacak. Kaynaklara göre Series X direkt olarak kasım ayının ilk haftasında raflara çıkarılacak. Her iki konsolun da kasım ayında Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Ancak stok sorunları nedeniyle konsolun ancak aralık ya da ocak gibi rahat şekilde Türkiye’de bulunabilir hale geleceği düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 oldukça güçlü olacak

Tekrardan hatırlamak adına yeni nesil konsol gücünü AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulacak sekiz çekirdekli bir işlemciden alıyor. Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor, 8K seviyesine çıkış yapabiliyor. Işık efektlerine çağ atlatacak Ray Tracing desteği de dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Hepsine ek olarak PS5’in 825 GB‘lık özel NVMe SSD birimi tam 5.500 mb/saniye hızında görev yapıyor.

Konsol için çıkan son video