reklamı kapat

POPÜLER

LG RESU Prime
LG Home Battery RESU16H
LG

Tesla Powerwall’a rakip LG imzalı ev tipi enerji depolama çözümleri

LG‘nin pil konusunda faaliyet gösteren şirketi Tesla Powerwall‘a rakip olarak geliştirdiği pil çözümlerini tanıttı. Şarj edilebilir lityum iyon pillerin tercih edildiği LG RESU Prime ve RESU Flex ev tipi enerji depolayıcı olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket tarafından aktarılan bilgiye göre enerji depolama çözümleri şimdiye kadarki en büyük konut enerji depolama sistemi sunan cihazlar olarak öne çıkıyor.  16 kWh’lık LG RESU16H Prime, iki adet ünite ile 32 kWh’lık güce ulaşabiliyor. Cihaz sürekli kullanıldığında 11 kW’lık güç sunabiliyor. Tesla Powerwall’a bakıldığında cihazda 13,5 kWh pil bulunuyor ve 5kW sürekli güç sağlayabiliyor. RESU10H Prime modelinde ise 9,6 kWh’lık lityum iyon pil bulunuyor. Bu cihaz iki ünite ile birlikte 19,2 kWh’lık güce ulaşabiliyor. Güneş panelleriyle desteklendiğinde şebeke enerjisine bağlı kalmadan ev enerjisi sağlayabilen cihazların pil seviyeleri uzaktan kontrol edilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG imzalı pil çözümlerinin fiyatları açıklandı mı?

LG RESU16H Prime bu ay itibarıyla yurt dışında piyasaya sunulacak. RESU10H Prime modeli ise önümüzdeki yılın mart ayında satıştaki yerini alacak. Cihazların satış fiyatları ise henüz açıklanmadı. Ancak yüksek fiyatlara sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Amazo imzalı uçabilen güvenlik kamerası ile tanışın