reklamı kapat

POPÜLER

Ford F-150 Lightning

Uygun fiyat stratejisi işe yaradı; Ford F-150 Lightning sadece 12 saatte sipariş rekoru kırdı

 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 21:51

Tesla Cybertruck’ın en ciddi rakibi olacak Ford F-150 Lightning, açılan sipariş sürecinde gördüğü ilgiyle markanın yüzünü güldürdü.

Tanıtımının üzerinden saatler geçmesine rağmen hala gündemde olmaya devam eden Ford F-150 Lightning özellikle Amerika’da büyük yankı uyandırdı. Ülkenin sınıfında en çok satan modeli olan F-150 için yeni bir dönüm noktası niteliği taşıyan elektrikli versiyon, 2023’te satışa sunulması beklenen Tesla Cybertruck’ın da doğrudan rakibi olacak. 44 yıldır tahtını kimseye bırakmayan modelin tanıtımında beklentilerin çok yüksek olduğunu belirten CEO CEO Jim Farley, bunun temelini ise modele olan güvenin yanında fiyatlara dayandırıyor. Başlangıç fiyatının 40.000 doların altında konumlandırılması için ciddi çaba sarfettiklerini ve bunu da başardıklarını belirten Farley, tanıtımla birlikte açılan siparişlerle ilgili ilk bilgileri de paylaştı. 100 dolarlık ödeme alınan ön siparişlerde sadece 12 saatte yaklaşık yirmi bin seviyelerinin görüldüğü ifade ediliyor.

Ford F-150 Lightning 39.974 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor

2022 model yılıyla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak teslimatlarına başlanacak olan F-150 Lightning, yarışa erken başlayarak avantaj elde etmek istiyor. Hummer’ın da elektrikli pickup versiyonuyla karşımıza çıkmış olması, önümüzdeki birkaç yılda rekabetin yeni bir boyut kazanacağının da göstergesi. Bilindik markaların dışında Rivian gibi son dönemlerin ciddi anlamda çıkış yapan bir aktörünün de pazarda iddialı olduğu unutulmamalı. Ford CEO’su Jim Farley’nin paylaştığı sipariş istatistikleriyle şimdilik markanın beklentilerini karşılamış gibi. Son verilerle, 48 saatin sonunda yaklaşık kırkbeş bin ön siparişin alındığı bir tablo karşımızda duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli F-150 geleneksel versiyondaki yeteneklerden taviz vermemesinin yanında geniş fiyat aralığıyla da her türlü kitleye ulaşma potansiyeline sahip. 39.974 dolarlık başlangıç fiyatı bulunan ailenin giriş seviyesinde tek elektrik motorlu ve arkadan itişli altyapı standart olarak geliyor. Bu versiyonun fiyat bazında Tesla Cybertruck’tan daha aşağıda konumlanmış olması da şüphesiz stratejik bir hamle. Çift elektrik motorlu 4×4 versiyonlar ve 482 kilometreyi yakalayan büyük batarya paketlerinin devreye girdiği üst donanımlarla birlikte fiyatların doksan bin dolara yaklaşma potansiyeli de yelpazenin genişliği hakkında çok net bir değer olarak karşımızda duruyor. Mach-E sonrası Amerikalı üreticinin bu alandaki ikinci önemli hamlesi olan F-150 Lightning’in kendisini bekleyen rekabette nerede konumlanacağını hep birlikte göreceğiz. Modelle ilgili detaylı özelliklere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Mustang Mach E