reklamı kapat

POPÜLER

Netflix'ten Assassin’s Creed

Netflix oyun servisinin arkasında Sony ve PlayStation mı olacak?

Dünyanın en büyük video platformlarından Netflix, oyun tarafında büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu konuda önemli bir ortaklık yapılabilir.

Geçtiğimiz hafta gündeme Netflix’in oyun tarafına ilgisini netleştiren önemli bir gelişme geldi ve firmanın Mike Verdu‘yu bünyesine kattığı açıklandı. Söylendiği kadarıyla Mike Verdu daha önce Zynga ve EA Mobile gibi şirketlerde çalışmış tecrübeli bir isim.

Netflix’in halen oyun tarafında neler yapacağı bilinmiyor. Ancak firma ana uygulamasını dizi ve filmler yanında oyunlar ile de doldurmak istiyor gibi görünüyor.

Daha önce de söylediğimiz gibi bu çok mantıklı görünüyor. Özellikle özel içerikler ile bağlantılı mobil oyunların Netflix’in iOS ve Android uygulamalarında çok ama çok ciddi oranda oynanacağı düşünülüyor.

İşte bunun için firmanın Sony ile PlayStation özelinde bir ortaklık kurmuş olabileceği de aktarılıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla Netflix iOS uygulamasında PlayStation ile alakalı bazı simgeler ve görseller yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix oyun pazarında ses getirebilir

Oyun servisini “Shark” kod adıyla geliştirdiği düşünülen Netflix’in, kendi servisi için Sony ve PlayStation ile ortaklık kurması kağıt üzerinde çok mantıklı bulunuyor.

Bunu diyoruz çünkü Sony’nin de özel oyunlarını mobile getirmek istediği biliniyor. Böyle bir ortaklık kapsamında efsane PlayStation oyunlarının bazılarının direkt olarak Netflix’in içerisinde oynanabilir hale getirilme ihtimali bulunuyor.

Firmanın bu altyapıyı kişilere “bulut oyun” altyapısı üzerinden sunma ihtimali de masada bulunuyor. Yani mobil oyunlar yerine orijinal PlayStation oyunları Netflix uygulamasının içerisinden oynanabilir hale getirilebilir.

Ancak şimdilik bunların hepsi birer söylentiden ibaret. Netflix’in oyun tarafına ilk gerçek adımı 2022’de atmasını bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy A52’nin içine yakında bakın