reklamı kapat

POPÜLER

Lexus LBX

Lexus LBX; ailenin en erişilebilir SUV modelinden ilk detaylar

Uzun yıllar sonra aileye eklenecek yeni bir model niteliği taşıyan Lexus LBX, kompakt SUV nitelikleriyle rekabete dahil olacak.

Premium otomobil üreticisi Lexus için bu yılın en önemli adımlarından birine doğru ilerliyoruz. Ürün gamına yepyeni bir model ekleme hazırlığı uzun süredir gündemde olan Japon marka, bu kapsamda uzun süredir beklenen kompakt SUV pazarına da dahil olmuş olacak. Volvo, Mercedes, Audi ve BMW gibi isimlerin giriş seviyesi SUV modellerine rakip olacak Lexus LBX için bugün ilk niteliğinde ipuçları paylaşıldı. Lexus’un yeni SUV modellerinde bir imza haline gelen şerit ışıklandırma LBX modelinde de kullanılacak ve ilk bakışta özel bir model olduğunu belli ediyor. LBX, aynı zamanda markanın en uygun fiyatlı SUV modeli olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lexus LBX için teknik taraftaki beklentiler

Toyota Yaris Cross ile altyapı kardeşi olması beklenen LBX için sürüş dinamikleri konusunda ayırt edici çok fazla niteliği olacak. Modelin kaputunun altında ise sadece hibrit motor kombinasyonunun sunulması bekleniyor. Bu noktada 1,5 litrelik üç silindirli benzinli motorun merkez olacağı bir sistemden bahsedebiliriz. Yüksek kapasiteli elektrikli motor kombinasyonuyla birlikte üst paketlerde dört tekerlekten güç aktarımı da kuvvetle muhtemel. Yeni Lexus LBX’in küresel tanıtımı 5 Haziran’da gerçekleştirilecek. Detaylar ve son gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.