reklamı kapat

POPÜLER

Asura’s Wrath incelemesi

 - Güncelleme: 01 Haziran 2012 12:51

En son Gamescom 2011’de deneme şansı bulmuştuk bu manyak oyunu. Hatta denemenin ötesine geçip çılgın yapımcılarıyla da tanışmıştık Gamescom’un hengamesinde. Japon oyun kültürüne hakim olanlar zaten çoktan bu kırık oyunun adını duymuşlardır. Duymayanlar da oyunda parmağıyla gezegen ezen tanrıların olduğunu, bizim de küçük boyutlu bir kahraman olarak onlara karşı durduğumuzu bilsinler. Eh, karşımızdaki üstün Japon hayal gücünün bir eseri duruyor. Bu oyunda olmayan tek şey “normallik”. Uzun lafın kısası, Japon animelerini seviyor ve o abartı durumlardan hoşlanıyorsanız, Asura’s Wrath’i sevebilirsiniz ancak karşımızda oldukça ciddi sorunları olan bir aksiyon oyunu duruyor.

ABARTIDA SON NOKTA
Aslında oyunun içeriğinde birden fazla oyun türü bulunuyor. Elbette oyunun dokuz bölümü boyunca düşmanlarınıza karşı savaşmanız gerekiyor ancak oyun ağırlıklı olarak ara sahneler de koyuyor önünüze. Bu ara sahneler “quick time event” dediğimiz, doğru zamanda doğru tuşlara basma oyunlarını da içeriyor. Oyunun çok büyük kısmı ara sahne izleyerek geçiyor ama bunların hiçbirini arkanıza yaslanarak izleyemiyorsunuz. Sürekli tetikte olmanız gerek. Oyunun kontrolleri zaman zaman saçmalayabiliyor. Böylesine hızlı oynanan bir oyunda kontrollerin çok daha seri ve odaklı olması gerekirdi. Fakat düşmanlarınıza yüzlerce kombo dizmeye çalıştığınız bir oyunda kontroller problem oluyorsa, oyun da giderek sinir bozacak demektir. Zaten oyunda kontrolün ne zaman size geçeceği de belli olmuyor. Yapımcılar, sebebini anlamadığımız bir şekilde ara sahne olayını fazla abartmışlar. Oyunun yarısından fazlası ara sahneyle ve doğru zamanda doğru tuşlara basmaya çalışarak geçiyor. Dolayısıyla bu konudaki çizgiyi biraz aştıklarını söyleyebiliriz.

SİNİRLİ KAHRAMAN ASURA
Oyun bazen ilginç bir şekilde “on-rails-shooter”a bile dönüyor. Yani kamerayı siz değil, oyun kontrol ediyor ve düşmanlarınıza nişan almaya çalışıyorsunuz. Belirttiğimiz gibi Asura’s Wrath birçok oyun türünü içinde barındırıyor ve bu nedenle oyuna sadece aksiyon demek çok da doğru olmaz. Ama yapımcılar her ne yapmaya çalıştılarsa, içinde iyi de fikirler barındırsa oyun eğlenceli olmamış. Resmen bir anime film izliyorsunuz ve arada oyun sizin müdahale etmenize izin verirse birkaç tuşa basıyorsunuz o kadar. Onun yerine internetten sağlam birkaç anime izlemek daha mantıklı olacaktır düşüncesindeyiz. Merak edenler, önce internetten oyun içi videolarına bir göz gezdirebilir.