reklamı kapat

POPÜLER

ChatGPT Ajan modu

ChatGPT için geliştirilen “ajan modu” Türkiye’deki “Plus” abonelerine de açıldı

Üretken yapay zeka alanının en önemli isimlerinden OpenAI, ChatGPT için geliştirilen ajan modunu Türkiye’deki “Plus” abonelerine de açtı.

OpenAI tarafından, “ChatGPT artık kendi bilgisayarında araştırma ve elektronik tablolardan rezervasyonlara ve daha fazlasına kadar birçok işi yapabilir. Ajan modu, uzaktaki bir tarayıcıyı kullanarak ekran görüntüleri alır. İstediğin zaman kontrolü eline alabilirsin. Ajan modunda gizlilik riskleri mevcuttur.” açıklamasıyla öne çıkarılan sistem, artık Türkiye’deki “Plus” aboneleri tarafından da kullanılabiliyor. Şirketin özel olarak geliştirdiği bir yapay zeka modelini temel alan sistem, çok aşamalı ve kompleks görevlerin altından rahatlıkla kalkabiliyor ve temel olarak sanal bir yardımcı olarak görev yapıyor. Farklı otomasyonlar oluşturabilen ve rezervasyon yapma ya da e-posta gönderme gibi kilit görevleri yerine getirmeden önce kullanıcılardan onay alan sistemin, ChatGPT için kullanıma sunulan “Operator” ve “Deep Research” sistemlerini hazırlayan ekiplerin ortak iş birliği sonucunda hayat bulduğu belirtiliyor. “Ajan” sistemi hakkında çok heyecanlı olduğunu belirten OpenAI CEO’su Sam Altman, “Agent’ın karmaşık görevleri yerine getirmek için bilgisayar kullanmasını izlemek, benim için gerçek bir yapay genel zeka (AGI) anı oldu. Bilgisayarın düşündüğünü, planladığını ve işlem yürüttüğünü görmek farklı bir şey.” demişti.

ChatGPT daha önce kayıt modu adı verilen özellikle gündeme gelmişti. ChatGPT’nin Mac uygulamasında sunulan “kayıt modu için OpenAI şu açıklamayı yapıyor: “ChatGPT artık toplantıları, beyin fırtınalarını ve fikirleri kaydedebilir, deşifre edebilir ve özetleyebilir. Mikrofon ve sistem sesine erişim gereklidir. Başkalarını kaydetmeden önce daima izin al. Kayıt modundan alınan notlar ve deşifreler yeni sohbetlerde referans olarak kullanılabilir ve ayarlarında izin verilmesi hâlinde modellerimizi iyileştirmek için kullanılabilir.” Bundan önce “Study Together” özelliği de dikkat çekmişti. Test edilmeye başlanan özellik, aktarıldığı kadarıyla ChatGPT ile soru-cevap şeklinde ders çalışmaya odaklanıyor. Bu sistemde ChatGPT’nin sorulara cevap vermekle kalmayıp, konunun öğrenilip öğrenilmediğini test etmek amacıyla kullanıcılara sorular yönelteceği düşünülüyor. Ne zaman tanıtılacağı ve herkese açılacağı henüz belli olmayan bu özelliğin, birden fazla kişiye yani grup çalışmalarına destek verme ihtimali de bulunuyor. Şu anda ChatGPT’yi ve diğer yapay zekâ sistemlerini ders çalışmak için kullanan milyonlarca kişi bulunuyor.

ChatGPT Ajan modu yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu