ChatGPT ses modunun son sürümü ücretsiz kullanıcılara da sunuldu. Yeni altyapı çok daha doğal bir sesli iletişim sağlıyor.
Bu konuda yapılan resmi açıklamada, “Artık tüm ücretsiz kullanıcılara sunuluyor” denildi ve şunlar aktarıldı: “ChatGPT ses modu artık daha doğal bir tonlamaya sahip ve Roma’da bir restoranda sipariş verirken ya da Tokyo’daki bir iş arkadaşınızla konuşurken siz durdurana kadar iki dil arasında çeviri yapabiliyor. Denemek için mesaj oluşturma alanının sağındaki ses düğmesine dokunmanız yeterli!” Son sürüm hakkında OpenAI tarafından daha önce yapılan resmi açıklamada ise, “Gelişmiş Ses Modu’nu daha doğal ve daha kolay konuşulabilir hale getirmek için yeni bir güncelleme yayınladık. Bu güncelleme şu anda ChatGPT’deki tüm ücretli kullanıcılara gönderildi. Gelişmiş Ses Modu artık çeviri konusunda da daha etkili ve durması söylenene kadar çeviri yapmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verilmişti.
@chatgpt Rolling out to all free users: ChatGPT voice now has more natural intonation, and can translate between two languages until you ask it to stop—whether you’re ordering at a restaurant in Rome or trying to speak with a colleague in Tokyo. Just tap the voice button on the right of the message composer to try it out!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
OpenAI buna ek olarak ChatGPT için geliştirilen “ajan modunu” Türkiye’deki “Plus” abonelerine de açtı. OpenAI tarafından, “ChatGPT artık kendi bilgisayarında araştırma ve elektronik tablolardan rezervasyonlara ve daha fazlasına kadar birçok işi yapabilir. Ajan modu, uzaktaki bir tarayıcıyı kullanarak ekran görüntüleri alır. İstediğin zaman kontrolü eline alabilirsin. Ajan modunda gizlilik riskleri mevcuttur.” açıklamasıyla öne çıkarılan sistem, artık Türkiye’deki “Plus” aboneleri tarafından da kullanılabiliyor. Şirketin özel olarak geliştirdiği bir yapay zeka modelini temel alan sistem, çok aşamalı ve kompleks görevlerin altından rahatlıkla kalkabiliyor ve temel olarak sanal bir yardımcı olarak görev yapıyor. Farklı otomasyonlar oluşturabilen ve rezervasyon yapma ya da e-posta gönderme gibi kilit görevleri yerine getirmeden önce kullanıcılardan onay alan sistemin, ChatGPT için kullanıma sunulan “Operator” ve “Deep Research” sistemlerini hazırlayan ekiplerin ortak iş birliği sonucunda hayat bulduğu belirtiliyor. “Ajan” sistemi hakkında çok heyecanlı olduğunu belirten OpenAI CEO’su Sam Altman, “Agent’ın karmaşık görevleri yerine getirmek için bilgisayar kullanmasını izlemek, benim için gerçek bir yapay genel zeka (AGI) anı oldu. Bilgisayarın düşündüğünü, planladığını ve işlem yürüttüğünü görmek farklı bir şey.” demişti.