reklamı kapat

POPÜLER

Hyundai Casper

Elektrikli Hyundai Casper testlerde görüntülendi

Elektrikli Hyundai Casper testlerde görüntülendi. Bu araç Avrupa’ya da getirilecek ve planlarda değişiklik olmazsa 20 bin euro altında satılacak.

Hyundai Casper, 2021’de Güney Kore merkezli olarak içten yanmalı motorla doğan kompakt bir otomobil ve şu an tamamen elektrikli versiyonu da geliştiriliyor. 2024 sonunda üretime alınacağı resmi olarak doğrulanan ve söylendiği kadarıyla Avrupa’da 20 bin euro altında satılma ihtimali bulunan 2025 odaklı kompakt araç, test sürecinde çekilen ve Carscoops tarafından paylaşılan fotoğraflara göre orijinalden çok da farklı olmayacak. BorgWarner’dan gelen iDM’i merkeze alacağı aktarılan araç, bu temelde “istenirse” 181 beygir (135 kW / 184 PS) güç sunabilecek ancak bu konuda nihai karar henüz verilmiş değil. Kompakt elektrikli sınıfında birçok güçlü rakibin karşısına çıkacak Casper EV, Avrupa’da çok dikkat çekecek ve net bilgi yok ancak yüksek ihtimalle Türkiye’yi de es geçmeyecek.

Bundan önce Hyundai, geliştirdiği Active Air Skirt adını verdiği yeni teknolojisi ile dikkat çekmişti. Şirket elektrikli otomobil modellerine odaklanan teknolojiyi şu an aktif olarak test ediyor ve gelecekte gerçekten kullanmak adına çalışmalar yapıyor. İleride Kia ile Genesis marka elektrikli araçlarda da göreceğimiz bu teknoloji kapsamında firma, aracın ön tamponu altına 80 km/s hız geçildikten sonra otomatik olarak açılan iki farklı kanatçık ekliyor. Bu kanatçıklar aşağıya doğru iniyor ve yüksek hızlı sürüş sırasında özel hava yönlendirmesi yaparak, aerodinamik direnci en aza indirerek elektrikli araçların sürüş menzilini ve dengesini artırabiliyor.

Gerçek testlerin gerçekleştirildiği Genesis GV60’ın sürtünme katsayısını / sürüklenme katsayısını yüzde 2,8 oranında (Cd 0,008 oranında) azalttığı aktarılan teknoloji, 200 km/s hızda dahi görev yaparak daha dengeli ve güvenli bir sürüş vadediyor. Şu aşamada araç menzillerine sadece 6 km’lik bir ekstra ekleme yapabildiği söylenen ancak üzerinde çalışmalar aktif olarak devam eden sistem, gerçek kullanımda beklentileri daha da aşan ufak ancak önemli bir çözüm olabilir.

Bu da ilginizi çekebilir: Hyundai imzalı otomatik çalışan şarj robotu