reklamı kapat

POPÜLER

iPad Pro incelemesi

 - Güncelleme: 02 Aralık 2015 08:18

Uzun zamandır beklenen daha büyük ekranlı iPad karşımızda. Üstün performansı, yenilikçi özellikleri ve yeni Apple Pencil aksesuarıyla iPad Pro, rakipsiz bir tablet.
Steve Jobs’un ardından Apple daha önce “Yapmayacağım” dediği birçok şeyi yapmaya devam ediyor. Önceleri akıllı telefon ekran boyutlarının tek elde kullanıma uygun boyutta olması gerektiğini savunan firma, rakiplerinin atakları ve kullanıcı taleplerini geri çevirememekten ötürü büyük ekranlı iPhone modellerini tanıttı. Birkaç yıldır dedikodu olarak dolaşan büyük ekranlı iPad Pro da sonunda gerçek oldu. Hatta Apple, Steve Jobs’un “Kim stylus ister ki?” yakınmasına rağmen iPad Pro için Apple Pencil adında yeni bir “kalem” tasarladı.

iPad Pro tasarım anlamında diğer iPad modelleriyle bire bir aynı. iPad Air 2 ve iPad Pro arasındaki ilişki aynen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus arasındaki ilişki gibi diyebiliriz. iPad Pro da yeni tasarım çizgisini yansıtıyor. Güçlendirilmiş yekpare alüminyum gövdesi hem daha sağlam hem de elde mükemmel bir his veriyor. Sadece 6,9 mm kalınlığında olan tablet, iPad Air’den daha ince; iPad Air 2’den çok az daha kalın. 713 gramlık ağırlığıyla en ağır iPad fakat boyutlarına göre oldukça hafif olduğu söylenebilir.

iPad Pro şimdiye kadar üretilen modeller arasında birçok konuda olduğu gibi ekran konusunda da en gelişmişi. 12,9 inçlik IPS ekran, iPad Air 2’ye göre yüzde 78 daha fazla ekran alanı sunuyor. 2732×2048 piksel çözünürlük sunan ekranın piksel yoğunluğu diğer modellerle aynı. Bu büyük retina ekran üzerinde tabletle yapabileceğiniz her şey kusursuz, canlı ve keskin görünüyor.

Ayrıca iPad Pro’nun ekranı değişken yenileme değerine sahip. Böylece durağan ekranlarda yenileme değeri düşürülüyor, ihtiyaç olduğunda 30 ve 60 kare/sn değerinde görüntü üretiyor. Böylece pilden tasarruf edilmiş oluyor. Diğer iPad modellerine göre ekrandaki bir diğer farklılık da özel dokunmatik katman. Bu, hem çoklu dokunuşu hem de Apple Pencil’ı algılayabilmesi için özel olarak geliştirilmiş.