reklamı kapat

POPÜLER

Lenovo IdeaCentre A300 incelemesi

 - Güncelleme: 21 Mart 2015 00:45

GÖZ KAMAŞTIRICI TASARIM
Ayrıntılara odaklanılarak hazırlanmış ve yalnızca bir ağacı görüp de tüm ormanı gözden kaçırmadan genele de başarıyla uyarlanmış olan tasarım, IdeaCentre A300’ün oldukça şık bir yapıya bürünmesini sağlamış. IdeaCentre A300’ü kutusundan çıkartıp da üzerindeki fazlalıkları attığımız ve test masamıza aldığımız sırada ofis çalışanlarının ilgisini bu nedenle üzerine çekmeyi başardığını söylemeliyiz. Yalnızca 18.5 mm’lik ekran inceliğine sahip olmasıyla ‘dünyanın en ince hepsi bir arada bilgisayarı’ olarak tanıtılan IdeaCentre A300, beyaz renkli standı ve siyah çerçeveli 21.5 inç genişliğindeki ekranıyla göz kamaştırıyor. Bütünleşik çerçevesiyle adeta çerçevesiz bir ekran izlenimi yaratan ekran, parlak malzemeyle işlenmiş. Üzerinde bir adet web kamerası bulunduran ekran, sol alt köşesinde disk işlemi, Bluetooh, Wireless ve TV ışıklandırmaları bulunduruyor. Yine ekranın sağ tarafında ise üç fonksiyondan oluşan bir kısayol tuş takımı görüyoruz. Bu tuşlar vasıtasıyla ekran ışıklandırmasını ve Video, Test ile Internet modları halinde verilmiş ekran renklendirmesini belirleyebiliyor ve PC ile HDMI modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Evet, sizlerin de tahmin edebileceği üzere IdeaCentre A300’ü, sahip olduğu HDMI bağlantısı sayesinde aynı zamanda harici bir monitör olarak kullanabiliyorsunuz. Böylece IdeaCentre A300’ü dizüstü bilgisayarınızın yanına konumlandırabilir ve bir masaüstü bilgisayarın yanında aynı zamanda bir monitör sahibi de olabilirsiniz. Yine kısayol tuşları arasında bulunan PC fonksiyonu ile iki ekranda birden çalışırken, IdeaCentre A300’ün kendi ekranına da geçebilir ve böylece iki farklı bilgisayarda çalışma şansını yakalayabilirsiniz. Elbette IdeaCentre A300’e konsolunuzu bağlamanız da mümkün. Bu arada IdeaCentre A300’de, görüntünün iki taraflı olarak paylaşılabilmesi için HDMI girişinin yanında HDMI çıkışına da yer verildiğini belirtelim. Bu sayede IdeaCentre A300’deki görüntüyü daha geniş ekranlara taşımanız mümkün.

IŞIKLANDIRMASIYLA BÜYÜLEYİCİ
Ekranı taşıyan ve stantla bir köprü görevi gören metalik boyun, IdeaCentre A300’ü ilk gördüğünüzde hemen dikkatinizi çekecektir. Işıklandırmalı çiçek desenleriyle süslenmiş olan bu bölüm, özellikle karanlık ortamlarda IdeaCentre A300’e oldukça hoş bir görünüm katıyor. Ancak farklı renkleri birbiri ardına sahneleyen boyun sebebiyle IdeaCentre A300, daha çok bayan ve yumuşak tasarımlardan hoşlanan kullanıcıların ilgisini çekecektir diye düşünüyoruz. Elbette stant üzerinde yer alan bir tuş vasıtasıyla bu ışıklandırmayı kapatmanız mümkün. Kenarları yuvarlatılmış ve asimetrik bir tasarıma sahip stant, piyano beyazı renkli malzemeye sahip. Üzerinde yer alan desenlerle tasarımı bütünleştirilen IdeaCentre A300, bağlantılarını ise stant çevresinde bulunduruyor. Kablosuz bir klavye ve fare setiyle birlikte gelen IdeaCentre A300, böylece kullanım konforu da sunuyor. Cihazın özellikle klavyesini fazlasıyla beğendik. Tuş büyük ve boyutlarının yanında şekil itibariyle de karakter sahibi olan klavye, rahat bir kullanım sunuyor. Fare de bunu destekler nitelikte.

PEKİ, YA MULTİMEDYA?
Full HD çözünürlüğü desteklemesi sayesinde Full HD videolarınızı rahatlıkla görüntüleyebileceğiniz IdeaCentre A300, bir oyun bilgisayarı değil. Elbette cihaza konsolunuzu bağlayarak Full HD oyun keyfini sonuna dek sürebilirsiniz, ancak ‘konfigürasyon katili’ günümüz PC oyunlarını hakkıyla oynayabilmeniz pek mümkün değil gibi görünüyor. Her ne kadar cihazın üzerinde bulunan işlemci ile bellek seviyesi buna olanak tanıyacak gibi görünse de, sahip olduğu yerleşik ekran kartı nedeniyle başarılı sonuçlar alamıyorsunuz. Zaten IdeaCentre A300, üzerinde herhangi bir optik sürücü bulundurmamasıyla da bu konuda iddialı olmadığını ortaya koyuyor. Elbette bu DVD’lerini IdeaCentre A300’de çalıştırmak isteyen kullanıcıların hayallerini de baltalıyor. Fakat bu isteği gerçekleştirebilmek için pek çok alternatif yol bulunuyor. Yine de IdeaCentre A300’de bir optik sürücü görebilmeyi dilerdik doğrusu. Hazır IdeaCentre A300’ün eksiklerinden bahsederken bir noktaya daha parmak basalım. Ses seviyesi… IdeaCentre A300’ün standı altında bulunan hoparlörler oldukça yetersiz. Hafif gürültülü ortamlarda dahi multimedyanın ‘ses ayağına’ takılıp tökezleyebiliyorsunuz.

IŞIKLI TASARIM
IdeaCentre A300, ışıklandırmalı ayağı ile görsel zenginlik sunuyor

İNCE HATLAR
Cihazın tasarım zenginliğini ince hatları destekliyor

HER AÇIDAN BÜYÜLEYİCİ
IdeaCentre A300, arkadan görüntüsüyle de üstün tasarım sahibi

DOKUNMATİK TUŞLAR
Çerçevenin sağ alt köşesinde dokunmatik tuşlar yer alıyor

KLAVYE VE MOUSE
Kablosuz klavye ve mouse sahibi olan cihaz, konforlu kullanım sunuyor

HDMI FARKI
IdeaCentre A300, üzerinde hem HDMI In, hem HDMI Out bağlantısı taşıyor

TASARIM
-5YILDIZ-

KULLANIM KOLAYLIĞI
-5YILDIZ-

PERFORMANS
-4YILDIZ-

ARTILAR
Büyüleyici tasarım, HDMI bağlantıları ile kullanımda çeşitlilik sunması, görüntü kalitesi, konfor sahibi kablosuz klavye ve fare.

EKSİLER
Ekran kartı gücü ve ses desteği yetersiz, optik sürücüsü yok.

SONUÇ
IdeaCentre A300 hepsi bir arada bilgisayarlarla ilgilenen pek çok kullanıcının ilgisini çekecek türde özellikler sunuyor. Hem bir bilgisayar, hem de monitör olarak öne çıkan cihaz, sahip olduğu tasarımıyla da göz alıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşlemci
• Intel Core 2 Duo T6600 2.20 GHz

Ekran
• 21.5 inç (1920×1080)

Ekran Kartı
• Yerleşik ekran kartı 32 MB DDR3

Bellek
• 4 GB DDR3

Sabit Disk
• 320 GB

Optik Sürücü
• Yok

Bağlantılar
• HDMI In
• HDMI Out
• USB (4 adet)
• Ethernet
• Bluetooth
• TV
• Kart okuyucu
• Kamera
• IEEE 1394a

Ses Çıkışı
• Stereo hoparlörler